kitettek magukért

2018.05.22. 19:34

Jókedv és jutalomfalatok a kemenessömjéni pünkösdi jubileumon

2008 óta rendezik meg rendszeresen a Pünkösi Vigasságokat a településen. Az események motorja az Együtt Kemenessömjénért Egyesület, amelynek tagjai és aktivistái a jubileumon is kitettek magukért. Kitett magáért a közönség is.

GYURICZA IMRE

Korra való tekintet nélkül élvezte a közönség a színes programot

 

Ziembicki Dóra énekel Fotók: Gyuricza Imre

A rendezvényen egyenpólóban mozgó, mindenre odafigyelő szervezőgárdát számolgatva rögtön látszott, hogy nem lehet kétséges a program sikere.

Pünkösd vasárnapján az első esemény a Göcsej Kutyaklub bemutatója volt. A klubtagok a ma legelterjedtebb kiképzési módszerrel dolgoznak. Csak jutalmaznak. Amennyiben nagy érdeklődést mutat a kutya a jutalomfalat iránt, javul, erősödik az eb és kiképzője közötti kapcsolat. A jutalomfalattal ösztönző módszer alapvető jellemzője, hogy a feladat végrehajtásakor a jutalomfalat megerősíti a kutyát a cselekvés helyességében. A nézők nagy figyelemmel kísérték a bemutatót. Talán a gyerekek körében aratták a legnagyobb sikert az ügyes kutyusok.

Aztán Ziembicki Dóra (a celli Soltis Lajos Színház társulatából) lépett színre: vidám, nyári slágereket énekelt, sokakban kellemes-nosztalgikus érzéseket keltve. És nagyon jól – de ezt már megszokhattuk tőle.

Korra való tekintet nélkül élvezte a közönség a színes programot

Hangosbemondón közölték a hírt, hogy elkészült az ebéd: pincepörköltért lehetett sorba állni – szervezőknek és közönségnek egyaránt.

A főzőversenybe négy csapat szállt be, Kurucz Attila polgármester adta át a díjakat. Mindenki oklevelet, „arany fakanalat” és egy-egy üveg bort kapott – mert itt tényleg mindenki győztesnek nyilváníttatott. A Szó-Kép Színpad Pápáról jött el szórakoztatni a nagyérdeműt, a Három kívánság című tanulságos mese színpadi változatának tapsolhattak az érdeklődők. Az előadás után tombolasorsolás következett, a tartalmas napot koncert zárta.

A siker nyomán az sem kétséges, hogy jövőre is megrendezik a Pünkösdi Vigasságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában