Batthyány suli

2018.06.22. 20:34

Kalandpark lett az iskolaudvar Jánosházán

Kalandos nappal zárták a tanévet a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai, akik Telkiből kaptak társakat az önfeledt szórakozáshoz.

Bakos Ágnes

Zsákban futás volt az egyik feladat Fotó: Batthyány iskola

Több mint tíz helyszínből álló kalandparkká változott az iskolaudvar, különféle feladatok várták a tanulókat a zsákban futástól a kavicsfestésen át a célba dobásig. Népszerű volt az élő malom, ahol nagyméretű fakorongokkal játszhatták a táblajátékot. Óriási sikere volt a Kneipp-állomásnak: maguk készíthettek ösvényt a gyerekek, a különböző ládákba mezítláb lépkedve tapasztalhatták meg az anyagok textúráját a bátor nebulók. Vállalkozhattak az összehangolt munkára a diákok: a négyszemélyes sítalpon csak akkor tudtak előrehaladni, ha együttműködve mozogtak, és csapatként, együtt lépkedtek tovább, előre.

Zsákban futás volt az egyik feladat
Fotó: Batthyány iskola

A színes programsor ötletes feladatait Göblyösné Lengyel Anita tanárnőnek köszönhették a gyerekek, a lebonyolításban pedig a diákönkormányzat és a honismereti szakkör tagjai mellett az iskola tanárai segédkeztek. A közösség-összetartó délelőttöt helyben készített bográcsgulyással koronázták meg. A Batthyány-nap az iskola hagyományos programja, idén viszont kiegészült: vendégekkel. A telki általános iskola diákjai érkeztek viszontlátogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában