1000 háztartás

2018.03.24. 08:00

Készülhet a hegyfalui szennyvízcsatorna

Öt település több mint ezer háztartása érintett a kiépülő szennyvízcsatorna-hálózatban, Pósfán lesz a tisztítótelep: mintegy 1,7 milliárd forintos beruházás kezdődik el.

Bakos Ágnes

Az alapcsővel az öt érintett település polgármestere, a kivitelező cég vezetője és Ágh Péter országgyűlési képviselő Fotó: Szendi Péter

 

Az alapcsővel az öt érintett település polgármestere, a kivitelező cég vezetője és Ágh Péter országgyűlési képviselő Fotó: Szendi Péter

- Szimbolikus a mai alapcsőletétel, ez a nap tükrözi azt, hogy Észak-Vas megye fejlődik – mondta köszöntőjében Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője Hegyfalun, ahol tegnap délután ünnepélyesen megkezdődött a szennyvízcsatorna-hálózat 1,7 milliárd forintos beruházása. Jövő év végén kész lehet a pósfai telep, biológiai technológiával tisztítják majd a szennyvizet, amelyet aztán a Pósfa melletti patakba eresztenek – ismertette Kovács Tamás, a kivitelező cég ügyvezetője. Csütörtökön kapták meg a tisztítótelep építési engedélyét, most a hálózat vízjogi engedélyeztetése folyik – mondta el a háttérmunkáról. A tényleges kivitelezés során 36 kilométernyi vezetéket fektetnek le, a munkákkal járó kellemetlenségek miatt Hegyfalu, Zsédeny, Pósfa, Szeleste és Ölbő lakóinak türelmét kérte. Az alapcső egyben időkapszula: ünnepélyesen földbe eresztették, aztán Bartók Tibor, Hegyfalu polgármestere és a másik négy érintett település vezetője megköszönte az országgyűlési képviselőjük munkáját, amelynek nyomán komfortosabbak lesznek a községeik.

- Építünk, építkezünk tovább, hogy az itt felnövő gyerekek tudják, érdemes itt élni – mondta Ágh Péter, miután a többi, Hegyfalut érintő beruházást, tervet sorolta. A legjelentősebb az M86-os elkészülte, de említett még egyházi támogatást is, amely megvalósulhat a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában