az önkormányzattól

2018.06.20. 19:00

Kitüntetnék a kultúra területén kiemelkedően munkálkodókat Szombathelyen

A kultúra területén kiemelkedő munkát végzettek részére kitüntetéseket adományoz az önkormányzat.

VN

Szombathely kultúrájáért életműdíj adományozható annak a személynek, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – a kultúra területén végzett kiemelkedő munkájával és életével a város polgárai körében közmegbecsülést szerzett. A díjat évente egy személy kaphatja.

A kiemelkedő kulturális munkáért díj adományozható annak a személynek, aki a kulturális életben több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett. A díj két fokozatban adományozható: az I. fokozatot évente egy, a II. fokozatot évente legfeljebb kettő személy kaphatja.

A kultúra támogatásáért díj adományozható annak a személynek, aki a város kulturális életének fejlődése, egyes kulturális rendezvények, események megrendezése, a kultúra területén tevékenykedő személyek, művészek munkájának segítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert. A díjat évente egy személy kaphatja.

A Weöres Sándor-díj adományozható annak a művészeti tevékenységet folytató személynek, csoportnak vagy alkotó közösségnek, aki vagy amely Szombathely város művészeti életében végzett kiemelkedő munkájával környezetében megbecsülést szerzett, vagy Szombathely város hírnevét gyarapítja. A díjat évente kettő, művészeti tevékenységet folytató személy, csoport vagy alkotó közösség kaphatja.

Az év civil szervezete díj adományozható annak a szombathelyi székhelyű egyesületnek, vagy alapítványnak, amely legalább 5 éven keresztül aktívan, eredményesen működött Szombathely városában, és az önkormányzattal való együttműködése, önkéntességben való részvétele kiemelkedő. A díjat évente két civil szervezet kaphatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában