természetre fel!

2018.03.16. 07:00

Ezek a legjobb kirándulós helyek Vas megyében

Vas megyében szerencsés helyzetben van, az, aki kirándulni, túrázni vágyik.

Horváth Attila

Az egész megye telis tele van olyan helyekkel, melyek csak a felfedezőkre, természetjárókra várnak. Talán az egyik legismertebb az Írott-kő, melyhez az eljutás egy egész napot is igénybe vehet, de mindenképp megéri a csodás látvány miatt, ha pedig vállalkozó kedvűek vagyunk, akkor folytathatjuk túránkat az Írott-kő ausztriai oldalán.

Nagyon kedvelt úti cél a kőszegi Hétforrás is, amely talán Vas megye egyik leghangulatosabb zuga.

Kőszegi Hétforrás

Ha valaki csak megszeretné mozgatni magát és kutyáját, akkor kedvelt helyszín a Lukácsházi víztározó is, a kutyások előszeretettel járnak oda, így kedvenc kedvencünk és mi is új kapcsolatokra tehetünk szert.

Ha valaki még nem látogatott el az Őrségi Nemzeti Parkba, akkor itt az ideje. A tájegység 13 tanösvényt foglal magába, melyek közül bármelyik remek választás. Élővilága az Alpok közelsége miatt hegyvidéki jellegű. A terület legértékesebb része pedig a szőcei tőzegmohás láp.  A legutóbbi jégkorszakból ránk maradt láprét tíz ritka tőzegmohafaj termőhelye. Itt nem csak a csodás látvánnyal gazdagodik az ember, hanem tanul is a környezetről, ami nagyon fontos.

Ugyan az Őrségi Nemzeti Park része, mégis kiemelendő a Ság hegy. Kemenesalja központjában magasodik a vidék ékessége, a 279 m magas Ság hegy, melyet 1975-ben nyilvánították védetté. A vulkáni tevékenységnek köszönhető hegy már egy nagyobb kihívás is lehet a vállalkozók számára. Ha esetleg valaki szereti vagy csak látta az Eragon című filmet, akkor már azért is érdemes ellátogatni oda, hogy „találkozzunk” egy filmsztárral.

 

Önnek mi a kedvenc Vas megyei kiránduló helye? Írja meg és azt is, hogy miért, ne feledjen képeket küldeni a [email protected]!k

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában