SZOMBATHELY

2018.01.16. 16:37

Újra szabad a balkanyar a Széchenyi utcából!

Több, a város forgalmi rendjét érintő döntést hozott keddi rendkívüli ülésén a szombathelyi közgyűlés gazdasági és városstratégiai bizottsága. A Széchenyi utca végén már le is szerelték a balra kanyarodást tiltó táblát.

SZMK

Fotó: Nagy Jácint

 

Fotó: Nagy Jácint

A Berzsenyi tér felújítása után új forgalmi rendet alakítottak ki a Széchenyi és Szily János utca kereszteződésében: a belváros forgalmának csillapítása érdekében a Széchenyi utca végén balra kanyarodási tilalmat vezettek be. Az új szabályozás nagy vitákat váltott ki az autósok körében, ezért lakossági és képviselői kezdeményezésre a gazdasági és városstratégiai bizottság keddi rendkívüli ülésén napirendre tűzte a kérdést. A körülményeket mérlegelve a testület úgy döntött, feloldják a balra kanyarodási tilalmat – aznap le is szerelték a táblát.

A bizottság döntése alapján változik a forgalmi rend a közelmúltban átadott Szent Márton téren is, amely az eddigi kizárólagos gyalogos zóna helyett kerékpáros és gyalogos övezet lesz. Így a kerékpárosok a téren keresztültekerve juthatnak át a Barátság utcai kerékpárútról a Szent Márton utcai kerékpárút irányába. A gazdasági bizottság egyetértett azzal is, hogy Széll Kálmán utca 51. szám alatti tömbbelsőben várakozási korlátozást vezetnek be a garázsok előtti területen. Az új forgalmi renddel kapcsolatos táblák kihelyezési határideje: 2018. február 28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában