Lendületet adnak Szombathelynek

2019.07.18. 14:29

Megnevezte képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP az októberi önkormányzati választásra

Megválasztotta képviselőjelöltjeit a Fidesz helyi szervezete július 17-én. Azt már korábban bejelentették, hogy az őszi választáson polgármesterjelöltként dr. Balázsy Péter megyei jegyzőt indítják.

VN

Megnevezte képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP az októberi önkormányzati választásra

Fotó: CSG

A névsort böngészve a regnáló önkormányzati képviselők mellett több új név került a listára. Nem számít ismeretlen indulónak Horváth Csaba, aki 2006-2014 között már önkormányzati képviselőként dolgozott, és dr. Melega Miklós is megmérettette magát korábban időközi választáson a Fidesz-KDNP színeiben.

Szombathely országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba, a jelöltek kiválasztását követően elmondta: – 2010 óta a város korábbi, közel 18 milliárd forintos adósságállománya eltűnt, az elmúlt kilenc évben megkétszereződött az iparűzésiadó-bevétel, ami jól mutatja a gazdaság erejét. Ebben az időszakban több mint 300 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett, amelynek köszönhetően Szombathely valamennyi bölcsődéje, óvodája és iskolája megújult valamilyen formában. Erre a biztos pénzügyi-gazdasági alapra támaszkodva az új ciklus legfontosabb feladata lesz, hogy Szombathely még élhetőbb és otthonosabb várossá váljon. Hende Csaba kiemelte, hogy ebben a munkában dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt erős szövetségese lesz Magyarország kormánya. A Fidesz önkormányzati csapata az országgyűlési képviselő szerint új lendületet ad majd Szombathely fejlődésének.

A kormánypárt HerényKámon-Minerva választókörzetében Horváth Gábor távközléstechnikai műszerészt indítja, aki születése óta itt lakik. A képviselőjelölt 44 éves, nős, a Krisztus Király Plébánia Egyházközség testületének tagja. A Stromfeld lakótelepen, a 2-es választókörzetben a jelenlegi képviselő, Illés Károly, Szombathely alpolgármestere, a Fidesz Szombathelyi Szervezetének elnöke újrázhat. Az oladi lakótelepen, a 3. számú választókörzetben Büki Zoltán 41 éves, fizika-matematika szakos pedagógust, a Herman Ottó Szakgimnázium tanárát, szakmai igazgatóhelyettesét indítják. A képviselőjelölt egy gyermek édesapja. A 4-es számú választókörzetben Janzsó Zoltán 42 éves, ingatlanszakértő, ingatlaniroda-tulajdonos méretheti meg magát. A jelölt hazai pályán érezheti magát, hiszen a Derkovits városrészen született, itt élt 26 évig. 3 kislánya van, akik szintén a Derkovitson járnak iskolába.

Dr. Melega Miklós 47 éves, levéltáros, szakfelügyelő, várostörténész, az MNL Vas Megyei Levéltárának intézményvezetője az 5. számú körzet képviselőjelöltje. Nős, három gyermek édesapja, 2009-től a KDNP tagja. A 6. számú választókörzetben Szombathely jelenlegi tanácsnoka, Lendvai Ferenc méretheti meg magát. 55 éves, pedagógus, a VASIVÍZ Zrt. kommunikációs vezetője, aki 2010 óta dolgozik önkormányzati képviselőként, 2014 óta a Fidesz frakcióvezetője. Nős, két gyermek édesapja. A 7. számú körzetben Kántás Zoltán 49 éves, szakmérnök-közgazdász, a VASIVÍZ Zrt. fürdővezetője újrázhat, 2014 óta a városrész képviselője. Nős, egy fiúgyermek édesapja.

A belvárosban, a 8. számú körzetben szintén a jelenlegi képviselőt, dr. Takátsné dr. Tenki Máriát indítják az önkormányzati választáson. A 67 éves ügyvéd számos civil szervezet alapítója, egy gyermek édesanyja. 2006 óta tevékenykedik önkormányzati képviselőként, 2010-2014 között városi tanácsnokként, 2014-2019 között a Jogi, Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnökeként vállalt közéleti szerepet.

Megnevezte képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP az októberi önkormányzati választásra
Fotó: CSG

A Joskar-Ola lakótelepen Polgár Lívia 38 éves, angol-német szakos tanár, szakfordító-tolmács, protokoll-szaktanácsadó a képviselő-jelölt, aki jelenleg a polgármesteri kabinetiroda vezetője. Szintén újrázhat a 10. számú választókörzetben Sátory Károly. A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesületet elnöke 2014 óta önkormányzati képviselő.

Dr. Kecskés László orvost, a Markusovszky Kórház mellkassebészeti osztályának vezetőjét a 11-es számú körzetben indítja a kormánypárt. Az Egészségügyi Szakmai Bizottság jelenlegi elnöke nős, három gyermek édesapja, 2014 óta önkormányzati képviselő. Olad faluban, a 12. számú körzetben Ágh Ernő a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke méretheti meg magát. 64 éves, a GYSEV Zrt. forgalmi koordinátora, nős, két gyermek édesapja.

Horváth Csaba 69 éves, okleveles építőmérnök a 13. számú körzetben képviselőjelölt. A Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke 2006-2014 között már dolgozott a szombathelyi közgyűlésben képviselőként, nős, két gyermek édesapja.

Végül, de nem utolsósorban Rettegi Attila 57 éves, pedagógus, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója a 14. számú körzet képviselőjelöltje. Régi motorosnak számít, hiszen több mint húsz éve önkormányzati képviselő, 2014-2019 között az Oktatási és Szociális Bizottság elnökeként tevékenykedett. Nős, három gyermek édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában