Közélet

2019.01.06. 13:15

Megtámadták tudósítónkat

A tűzeset helyszínétől kicsit távolabb parkolta le autóját, körbefotózta a tüzet, majd indult volna vissza a kocsihoz, amikor négy ember – két férfi és két nő – elkezdett kiabálni. Először nem is figyelt oda, csak később jött rá, hogy neki szóltak a szidalmak.

Kérdőre vonták, mit keres a helyszínen, állították, „nincs itt semmi látnivaló”, és agresszíven felszólították, azonnal törölje ki a képeket. Ezt természetesen nem akarta megtenni.

Ezután az egyik férfi veréssel fenyegetőzött, a többiek fogták le. Később kicsavarták kollégánk kezéből a gépet. Hárman lökdösték, fenyegették, míg a negyedik társuk megkereste a fényképezőgépben lévő memóriakártyát. Közben azzal is zsarolták munkatársunkat, hogy összetörik a nagy értékű eszközt, ha nem teszi azt, amit mondanak.

Az említett tűzeset
Fotó: HI

A gépet végül visszaszerezte, és a helyszínen tartózkodó rendőröknél bejelentést tett. Azok felszólították az agresszív társaságot, hogy adják vissza a memóriakártyát, amin a tűzről készült képek voltak. A négyfős társaság erre nem volt hajlandó, sőt folyamatos ellentmondásba is keveredtek, amikor a hatóság emberei azt kérték tőlük, meséljék el a dulakodás részleteit. A rendőrök felvették az adataikat.

Sárvári tudósítónk szerencsére nem sérült meg az incidens alatt, telefonjával sikerült újabb képet készítenie a tűzről. A feljelentést természetesen még a helyszínen megtette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!