elektromos töltőállomások

2018.09.20. 14:00

Megtriplázódhatnak a működő e-töltők

Jogszabályi változásra vár az üzemeltető a zeneiskolánál, a Haladás sportkomplexumban található e-töltő az ígéret szerint hamarosan üzembe áll, viszont a Hollán Ernő utcába tervezett töltő sorsáról nem tudni.

Budai Dávid

Nem lesznek ingyenesek az e-töltők

Fotó: Unger Tamás

Két hete jelent meg írásunk az e-töltőkről, amelyben arra kerestük a választ, hogy vajon miért nem működnek a városi elektromos töltőállomások. A zeneiskola mögötti parkolóban elhelyezett e-töltőt az önkormányzat a Jedlik Ányos Terv során tervezett töltőkkel együtt szeretné üzemeltetni. Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint most arra várnak, hogy a kormány elfogadja a fizetős rendszerre vonatkozó jogszabály végrehajtási rendeletét, amely 2019 első negyedévében várható. A fizetős rendszer jogszabályi hátterének megteremtésével adottak lesznek a feltételek az üzemeltetéshez. Vagyis, ha minden jól megy, jövő tavasszal már működni fognak a töltők, de azok nem lesznek ingyenesek. Rákérdeztünk arra is, hogy mi a helyzet a Hollán Ernő utcába tervezett elektromos töltővel, ahol egyelőre csak kábelek lógnak ki a földből, és a parkoló helye látszik. Kiderült, ott a város csak a közterületet adja használatba, egyébként a töltő telepítését és beüzemelését, későbbi működtetését az önkormányzattól függetlenül ugyanaz a cég fogja végezni.

Nem lesznek ingyenesek az e-töltők
Fotó: Unger Tamás

A céget megkerestük, ám egyelőre nem reagáltak. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Haladás Sportkomplexum parkolójában elhelyezett, üzemen kívüli töltőállomásnak mi lesz a sorsa. Megtudtuk, a töltőállomást az a kft. értékesítette késztermékként, amelyik a város egyetlen működő elektromos töltőjét is üzemelteti, a szóban forgó töltő működtetése és fenntartása azonban a stadion üzemeltetőjének a hatásköre. Vezetőjük, Gál Sándor elmondta, hogy a töltőállomás üzemképes, jelenleg azonban technikai akadályai vannak a töltésnek, de dolgoznak a hiba elhárításán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában