felújítás

2018.06.21. 20:51

Megújult környezet a körmendi óvodákban

Megkezdődött Körmenden a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde felújítása.

Markó Petra

Bebes István polgármester örömmel számolt be a fejlesztésről Fotó: Markó Petra

A projekt összköltsége mintegy 105 millió forintra rúg, amihez a területi operatív program adja a forrást. Nagy részét építési munkálatokra fogják költeni, de jut pénz eszközbeszerzésre is – vázolta fel a projekt részleteit Bebes István, Körmend polgármestere.

Két tagintézményben fognak fejlesztéseket végezni. A Bartók Béla utcában többek között rendbe hozzák az udvart és új játszóelemekkel bővítik a gyerekek lehetőségeit. A Dienes Lajos úti óvodában ennél kicsit több a betervezett feladat. Tetőcsere, az alagsori tornaszoba felújítása, akadálymentesítés, napelemes rendszer kialakítása és közmű-rekonstrukció szerepel a pályázatban, de az udvarfelújítás, valamint a kültéri játszóeszközök beszerzése ennél az intézményegységnél sem marad el.

Bebes István polgármester örömmel számolt be a fejlesztésről Fotó: Markó Petra

Bebes István hozzátette: ez a fejlesztés fontos az intézménynek, hiszen a megújult épületbe a szülők szívesen hozzák majd a gyerekeiket, akik a komfortosabb körülmények között jól fogják érezni magukat, de fontos a városnak is, hiszen növelheti a település népességmegtartó erejét.

A helyi önkormányzat egyébként mindig próbál forrást biztosítani oktatási intézményeire. Korábban egy energiatakarékossági pályázatban már érintett volt a Dienes úti tagóvoda. Akkor – a Kölcsey Ferenc Gimnáziummal együtt – korszerűsítették az épület homlokzati falait, hőszigetelték a padló-, illetve pincefödémeket, valamint a külső nyílászárókat is kicserélték. A mostani munkálatokat a tervek szerint augusztus végéig befejezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában