Idősek klubja

2018.09.19. 07:00

Nyugdíjasok versengtek: gulyás és lecsó is főtt a fazekakban

A hagyományos étkeket készítettek a nyugdíjasok azon a főzőversenyen, amelynek tegnap adott otthont a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Gagarin utcai Idősek klubja.

Nemes Judit

Évek óta hagyomány a főzőverseny

Fotó: Nagy Jácint

Évek óta hagyomány, hogy kora ősszel a szombathelyi idősek klubjai főzőversenyen mérik tudásukat, idén sem volt ez másként: kilenc órára már végeztek az előkészületekkel: megrakták a tüzet a bográcsokhoz, előkészítették az alapanyagokat.

Egész délelőtt szorgosan dolgoztak az asszonyok és a férfiak sem voltak restek, aprították a fát, keverték a bográcsban főtt ételeket. Házias ízek tárháza rotyogott a fazekakban: lubi pecsenye készült nemzeti színű galuskával, gulyás, cigánylecsó, csirkeraguleves volt terítéken. Kergyikné Léránt Erika, szervező elmondta: három kategóriában nevezhettek a versenyre az idősek: főételeket, süteményeket és asztaldíszítést díjaz a zsűri.

Az idősek csapatai mellett ringbe száll a Parkerdei Kertbarát Egyesület, amelynek tagjaival nem először szerveznek közös programot: korábban a nyugdíjas klubok tagjait hívták a Parkerdőre, ahol körbevezették őket a legszebb kerteken, ezt az invitációt viszonozták most a főzőversennyel. Az eredménnyel nem vallottak szégyent az újoncok: gulyásukkal az élen végeztek. Süteményeknél a Váci úti Idősek Klubjából Kovács Lajosné Olga almása lett a befutó.

Évek óta hagyomány a főzőverseny
Fotó: Nagy Jácint

A legszebb asztaldíszítéssel pedig a Karmelita úti idősek Klubja büszkélkedhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában