Sokkoló!

2018.02.19. 19:10

Ötször lőtt a 13 éves fiú a szombathelyi iskolában

Hétfőn már nyugodtan folyt az oktatás a Bercsényi iskolában, ahová pénteken fegyvert vitt egy fiú.

Bakos Ágnes

Harmincöt éve alapították az iskolát Fotó: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Nem volt riadalom, az osztályfőnökök megbeszélték a gyerekekkel a történeteket – tudtuk meg Beke Eszter igazgatónőtől. Édesapja légpisztolyát vitte az iskolába a fiú pénteken. Az első óra utáni szünetben ötször kilőtt az osztályterem nyitott ablakán a levegőbe az ebédlő fölé, egy lövés az ablak melletti faburkolatot találta el, a diáktársak akkor szóltak az ügyeletes tanárnak, az iskola vezetése pedig értesítette a rendőrséget. A fiú egyébként nem problémás, nem rossz a magatartása, dicsekedni akart osztálytársai előtt a fegyverrel. Az eset után az apja ment a fiúért, aki hétfőn nem volt iskolában.

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre közölte: személyi sérülés nem történt, a Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában