Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület

2018.02.25. 09:00

Ötvenéves az első szentgotthárdi nyugdíjasklub

A Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület megalakulásának 50. évfordulója alkalmából könyvbemutatóval egybekötött kiállítás nyílt a színházban hétfőn délután.

Horváth R. László

Huszár Gábor, Bauer Károly, Kovács Márta

Szentgotthárdon ötven éve alakult meg a megye első nyugdíjasklubja. Kiállítással, könyvbemutatóval emlékeztek meg klub, ma már egyesület, a „kincseket rejtő közösség” megalakulásának évfordulójáról.

Bauer Károly egyesületi elnök kérte a jelenlévőket, szagolják meg a kiadványt, mert fél évszázad korlenyomatának pillanatnyi illatait őrzi a könyv, amely megannyi fotóval gazdagon illusztrálva látott napvilágot.

Huszár Gábor, Bauer Károly, Kovács Márta Fotó: Horváth R. László

Huszár Gábor polgármester üdvözlő szavaiban hangsúlyozta, hogy a város vezetése ezt követően is partnerként tekinti munkájában a civil szervezeteket, köztük is különösen a nyugdíjas-egyesületet.

Kovács Márta önkormányzati képviselő tárlatajánlójában elmondta: a kincsek ezúttal nem maradtak rejtve. A paravánokon és az asztalokon elhelyezett képző- és egyéb művészeti alkotások sokasága a klubon belül működő Aranykezek Csoport munkáját dicsérik.

A száznegyvennégy oldalas egyesülettörténeti könyv a város és a helyi ÁFÉSZ anyagi támogatásával, Bauer Károly, Csörnyi Zoltánné és Csuk Ferenc szerkesztésében készült el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában