oktatás

2018.05.19. 08:00

Pályaorientációs kiállítás a tudomány jegyében Szombathelyen

Tudományos barkácsolás, kipróbálható kísérletek, legórobot-bemutató – egyebek között ilyen szórakoztató és interaktív programokkal várta pénteken és várja ma a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat és a családokat az ELTE szombathelyi Európai Dokumentációs Központja. A cél, hogy minél többen válasszák a műszaki pályát.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar és Nádor István is érdeklődve nézték végig a kiállítást Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Tűzcsóvával és hangrobbanással csábították a helyszínre a Győrből érkezett Mobilis interaktív kiállítás önkéntesei az érdeklődőket. De bent is számtalan érdekességgel ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló diákok. Megtudhatták például, miként működik az elektromos motor, mi tartja a levegőben és hogyan a kislabdát, a lebegő mágnesvasút szerelvényei pedig az elektromágnesek segítségével száguldanak. Egy tablettel irányíthatták a legóból épített robotokat is.

Dr. Puskás Tivadar és Nádor István is érdeklődve nézték végig a kiállítást Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar polgármester a kiállítás megnyitóján elmondta: egy város jövője mindig attól függ, hogy milyen az oktatása, milyen piacképes tudást adnak az oktatási intézményei. Néhány éve elindult a műszaki képzés, amely a megye gazdasága szempontjából meghatározó. Ez a kiállítás még inkább rá-irányítja a figyelmet a műszaki és természettudományos képzésekre. A Mobilis családi interaktív játszóház a Vas Megyei Mérnöki Kamara meghívására érkezett Szombathelyre. Nádor István, a szervezet elnöke kiemelte: az a céljuk, hogy ezzel az érdekes és mindenki számára élményt nyújtó kiállítással is biztosítsák a mérnökutánpótlást. Dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese pedig a korai pályaorientáció és az élmény-alapú oktatás fontosságát hangsúlyozta.

A programon bemutatkozik az egyik szombathelyi nagyvállalat is. A kiállítás még ma is várja a családokat, érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában