Szeptember közepéig biztosan

2018.07.21. 08:00

Renoválják a szennyvízcsatorna-hálózatot Jánosházán

Harminc kilométer per órás sebességkorlátozás és félpályás útlezárás: több jánosházi utcában is erre kell számítani a következő hetekben, hiszen dolgoznak a szennyvízcsatorna-hálózat felújításán.

VN

Dolgoznak a Sümegi utcában, érdemes lassítani és óvatosan kerülni

Fotó: Bakos Ágnes

 

Dolgoznak a Sümegi utcában, érdemes lassítani és óvatosan kerülni
Fotó: Bakos Ágnes

Felméréssel kezdődött a munka és több kisebb hibát is feltártak – mutatta Kiss András polgármester. Az egész városban megvizsgálták a majdnem húszéves szennyvízcsatorna-hálózatot, összesen 56 kisebb-nagyobb hibát találtak, pontosabban annyit javítanak. Van, ahol idomtörésre, van, ahol süllyedésre, repedésekre bukkantak. Tegnap dél előtt például vákuumozták a talajt: a Sümegi utcában itt magasan állt a talajvíz, azért volt erre szükség. A szennyvízhálózat felújításának része a szennyvíztisztító telep felújítása is, és több környező településen is dolgoznak majd: Kemenespálfa, Kissomlyó, Nemeskeresztúr, Karakó és Duka érintett. Jánosházán pedig most a Sümegi, a Berzsenyi Dániel, a Petőfi Sándor, a Széchenyi István, a Temető, az Arany János és a Jókai utcákban dolgoznak. Az ütemezés szerint szeptember 20-áig tart a munka. A kivitelező tájékoztatása szerint a nagyobb zajjal járó munkákat, például az aszfaltbontást, hétköznap délelőttönként végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában