Robbanásszerűen emelkedett az igazolt koronavírussal fertőzöttek száma Vas megyében

Egyetlen nap alatt ennyi embernél még nem diagnosztizálták a vírust Vasban.

vaol.hu

Maszk illusztráció, 20200129, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Illusztráció

Ahogy arról írtunk, országos szinten 951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 20 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 702 főre emelkedett, 4644-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 104 fő.

Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 56%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 558 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt héten közel a duplájára emelkedett az igazolt koronavírussal fertőzött betegek száma Vas megyében. Ez a gyors növekedés a hét elején úgy tűnt, hogy kicsit alábbhagy. Hétfőn összesen 250, kedden 257 esetet tartottak nyilván, majd elérkezett a hét harmadik napja. Ez a szám szerdára ugyanis jelentősen megugrott: az elmúlt egy nap alatt 87 személynél diagnosztizálták a vírust, így már összesen 344 esetet tartanak nyilván megyénkben.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/vezeto-hirek/gyorsul-a-jarvany-egy-het-alatt-megduplazodott-a-fertozottek-szama-4286921/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában