fórum

2018.03.21. 07:00

Sárvár – Példa nélküli a fejlődés a mezőgazdaságban

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke tartott gazdafórumot a Nádasdy-várban. A rendezvényen Ágh Péter országgyűlési képviselő is részt vett.

Pajor András

Dr. Pusztavámi Márton, Kondora István, Ágh Péter és Jakab István a gazdafórumon Fotó: Ohr Tibor

Beszéd

Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének, a Magosz elnökének fórumán megjelenteket elsőként Kondora István polgármester köszöntötte, majd a rendezvény házigazdája, dr. Pusztavámi Márton, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei elnöke mondott beszédet.

Hála

Ágh Péter országgyűlési képviselő is részt vett a rendezvényen, aki a Fidesz–KDNP jelöltjeként 2014 után immár másodszor indul a képviselői mandátumért. – Hálámat szeretném kifejezni azért, hogy a támogatói aláírásgyűjtésnek már az első napján sikerült képviselőjelöltté válnom, hiszen már akkor leadtuk a jelöltté váláshoz szükséges aláírások dupláját. De azt követően is folytattuk az aláírásgyűjtést munkatársaimmal, az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy minél több helyen minél több emberrel találkozzunk – mondta Ágh Péter.

Dr. Pusztavámi Márton, Kondora István, Ágh Péter és Jakab István a gazdafórumon Fotó: Ohr Tibor

Nyolc év agrárpolitikája

Jakab István Magosz-elnök az elmúlt nyolc év agrárpolitikáját értékelve kiemelte, hogy 2010-ben egy gazdasági értelemben véve romokban lévő országot vett át a Fidesz–KDNP-kormány, és a fejlődés, ami a mezőgazdaságban, a vidékfejlesztésben történt az elmúlt nyolc évben, példa nélküli. A magyar agrárkibocsátás több mint 40 százalékkal nőtt, 5,8 milliárd euróról 9 milliárd euróra emelkedett az ágazat exportja, a mezőgazdaságban 50 ezerrel, az élelmiszeriparban 22 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Az uniós források lehívásához, ahhoz, hogy a gazdák időben hozzájuthassanak a támogatásokhoz, szükség volt a kamarai törvényre. – Ma már 650 falugazdász dolgozik, további 80 speciálisan képzett tanácsadó tevékenykedik, létrejött az erős Nemzeti Agrárgazdasági Kamara brüsszeli szakértőkkel. Ez a hálózat – bármilyen változás is lesz – képes a gazdákat szolgálni, illetve kiszolgálni – sorolta az eredményeket Jakab István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában