Később korszerű borítást is kaphat

2018.09.21. 17:50

Széles összefogással épült új kosárpálya a Bolyaiban

Új kosárlabdapálya épült a Bolyai iskola udvarán – a minisztériumi forrást szülői összefogással egészítették ki.

SZMK

Fotó: Cseh Gábor/szombathely.hu

A hagyományos iskolai családi nap keretében adták át az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium új sportpályáját pénteken: tanárok, diákok, egykori válogatott kosárlabdázók játszották az első mérkőzéseket a frissen elkészült pályán. Az összefogás fontosságát hangsúlyozta beszédében Koczka Tibor, sportért is felelős alpolgármester. Mint mondta, a sport lehet az az eszköz, amellyel a digitális világ vonzásában élő fiatalokat meg lehet szólítani, ezért nagy a jelentősége az ilyen fejlesztéseknek a városban.

Fotó: Cseh Gábor/szombathely.hu

Papp Tibor igazgató nemcsak a projekt előkészítésében részt vett tanároknak és segítő szülőknek köszönte meg a munkát, hanem azoknak a városi képviselőknek is, akik többségében gyermekük vagy unokájuk révén kötődnek is a Bolyaihoz. Molnár Miklós alpolgármester 3,5 millió forintot, rajta kívül dr. Nemény András, Szuhai Viktor, Kopcsándi József, dr. Ipkovich György és Lendvai Ferenc további fél-fél millió forinttal egészítette ki a minisztériumtól elnyert 9 millió forintos forrást. Így összesen 15 millió forintból készülhetett el az új kosárlabdapálya első üteme, amely a tervek szerint később korszerű borítást is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában