falunap

2018.09.19. 17:48

Találkozások ideje a Séi Búcsúi Hétvége

Az elmúlt hétvégén tartották immár harmadik alkalommal a Séi Búcsúi Hétvége rendezvényeit a településen. A program a korábbi nagy sikerű falunapok folytatása.

Vas Népe

Dr. Hende Csaba is köszöntötte a megjelenteket

Fotó: Vas Népe

A délelőtti kispályás futballkupán hét csapat vett részt. A délután folyamán színes programok sora következett. Sörös István polgármester köszöntő beszédében kiemelte, hogy ez az ünnep, a séi búcsú napja a találkozások ideje, a családok és a falu ünnepe. Az emberek ilyenkor kimozdulnak az utcáikból, hogy együtt múlassák az időt. Egyre többen vannak a tevőlegesen résztvevők, akik magukénak érzik ezt a napot. Sokat segítenek a szervezésben a helyi civil szervezetek. A falu napja egyben az összefogásnak is az ünnepe. A faluban jelenleg végzett mnkálatokról a polgármester elmondta, hogy nyár eleje óta a „kövek megmozgatása” zajlik. Ezt a folyamatot már a korábbi képviselő-testületek kezdték, a kerékpárút-építés és a falu főutcájának rendezése már régóta dédelgetett terv volt. A nyertes pályázatokhoz nagyban hozzájárult dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő segítsége is, aki szintén köszöntötte a séieket.

Dr. Hende Csaba is köszöntötte a megjelenteket
Fotó: Vas Népe

Dr. Hende Csaba beszélt a csapadékvíz-elvezetés és a kerékpárút megépítésének fontosságáról. Kiemelte: Sé az egyik legmélyebben fekvő település Szombathely közelében. A dozmati tározó megépítése is azt a célt szolgálja, hogy az Arany-patak menti falvak lakói biztonságban élhessenek. Beszédében megemlékezett séi őseiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában