nehéz helyzetben

2018.07.19. 13:00

Támogatást nyújtanának a szombathelyi fiataloknak

A Szent Márton Városa Jóléti Alapítvány az önkormányzattal együttműködve Kariatida tanulmányi támogatással kívánja segíteni a családban bekövetkezett betegség, árvaság, rokkantság, haláleset miatt rendkívüli élethelyzetbe került szombathelyi lakóhelyű, hazai felsőfokú képzésben, nappali tagozaton tanulmányokat folytató fiatalokat.

VN

A támogatást az a szombathelyi lakóhellyel rendelkező, hazai felsőoktatási intézményben nappali tagozaton az első diploma megszerzésére irányuló képzésben, valamint első felsőfokú szakképzettség megszerzésére irányuló képzésben tanulmányokat folytató személy kaphatja, akinek aktív tanulói, hallgatói jogviszonya van, rendkívüli élethelyzetbe került, és a 28. életévét még nem töltötte be. Rendkívüli élethelyzetnek tekinthető a 2017. január 1-jét követően bekövetkezett életesemény. A támogatást igényelni augusztus 15-éig a Jóléti Alapítványhoz címezve lehet, amely a város polgármesteri hivatalán belül az egészségügyi és közszolgálati osztályra nyújtható be. A kérelemnek tartalmaznia kell a rendkívüli élethelyzet bemutatását, igazolását, mellékletként a szombathelyi lakóhely igazolását, a kérelmező e-mail-címét, telefonszámát, az aktív tanulói, hallgatói jogviszony igazolását. A támogatás összege minimum 30 ezer forint, de legfeljebb 55 ezer forint havonta. A támogatást a jóléti alapítvány félévente folyósítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában