Vízsugárral helyezték üzembe a rendszert

2018.09.21. 07:00

Több helyen is megoldódott a csapadékvíz-elvezetés Sárváron

Újabb utcákban oldódott meg a csapadékvíz-elvezetés a városban, amihez az önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert a Terület- és településfejlesztési operatív programból.

Pajor András

Kondora István, Máhr Tivadar és dr. Szabó Gyula az új sárvári csapadékvíz-elvezető rendszer avatásán

Fotó: Pajor András

A Kőrös Gáspár utcától északi irányba, a Balassi, a Kisfaludy és a Vörösmarty utcák északi szakaszain épült ki a csapadékcsatorna, amelynek ünnepélyes átadását tartották tegnap délután Sárváron.

– A csapadékcsatorna-rendszer kiépítéséhez az európai uniós forrás mellé a város 50 millió forintos önrészt biztosított. Ennek révén alakítottak ki több mint egy kilométeren fedett, 1,6 kilométer hosszan pedig felszíni elfolyót – ismertette a beruházás részleteit az ünnepség házigazdája, Savanyú Gábor, az önkormányzat gazdasági bizottságának tagja.

A csapadékvíz-elvezető rendszert Ágh Péter ország­gyűlési képviselő adta át, aki emlékeztetett arra, hogy a város számos beruházása annak köszönhető, hogy a település önkormányzata szövetséget kötött a parlament és a kormányzat képviselőivel, hogy közösen segítsék Sárvár előrejutását.

Kondora István, Máhr Tivadar és dr. Szabó Gyula az új sárvári csapadékvíz-elvezető rendszer avatásán
Fotó: Pajor András

– Az északi városrész három utcájában most átadott beruházás beleillik abba néhány éve elfogadott csapadékvíz-elvezetési koncepcióba, amely alapján a település kritikus pontjain átalakítjuk a rendszert. Ahol lehetőség van rá és a nyitott árok már nagyon mély lenne, ott fedett elvezetést valósítottunk meg – mondta Kondora István polgármester.

A lakók nevében dr. Szabó Gyula képviselő köszönte meg a hosszú évtizedek óta eddig a környéken nagy gondokat okozó esővízprobléma megoldását. Az átadás végén egy víz­sugárral helyezték üzembe az átadott esővíz-elvezető rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában