Príma Díj 2018

2018.09.21. 14:25

Vas Megyei Príma Díj – 2018. MAGYAR NÉPMŰVÉSZET ÉS KÖZMŰVELŐDÉS: Meskó Krisztián

Meskó Krisztián népművelő és közösségfejlesztő számára a munkája egyben hivatás, sőt életforma is. 13 évig dolgozott a táplánszentkereszti Jókai Mór Művelődési Ház, Községi-Iskolai Könyvtár és Teleház vezetőjeként, ahol segítőivel együtt létrehozta a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesületet is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A rendszeres programok és klubesemények mellett számos nagyrendezvény is fűződik a nevéhez: több mint egy évtizede itt keltette életre a Vas-Film függetlenfilmes fesztivált, amely nemcsak szakmai mustra, hanem találkozó és hasznos fórum is egyben. Szintén ő szervezte meg először a tízéves múltra visszatekintő, igazi családi programmá vált Medvehagyma-virágzás Ünnepét is a könyvtár előtti parkban. Fontos számára a hagyományok ünneplése, őrzése – közel 15 éve látja el a vőfélyi teendőket lakodalmakban, amelyekben a leánykikéréstől hajnalig gondoskodik a jó hangulatról.

Hosszú ideig színjátszója volt, jelenleg pedig elnöke az amatőr státuszú, de Szombathely kulturális életében meghatározó szerepet betöltő, sikeres Ferrum Színházi Társulásnak, illetve előadás-szervezője a Mesebolt Bábszínháznak is. Jelenleg az oszkói Hegypásztor Kör munkájában vesz részt gyönyörű és inspiráló természeti környezetben, szakmai vezetőként közösségfejlesztés, közösségépítés szakterületen dolgozik, s folyamatosan keresi a kapcsolódási pontokat a kultúra számos területén. Szakmájában elsőbbséget élveznek az együttműködések, legyen az pályázat vagy közös rendezvény. Igyekszik jó kapcsolatot fenntartani a megye közművelődési szakembereivel, és a civil élet képviselőivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában