Szépkiejtési verseny

2018.03.16. 07:00

Versennyel emlékeztek Maros-Kiss Adriennre

Maros-Kiss Adrienn emlékére második alkalommal rendezte meg szépkiejtési versenyét a Szombathelyi Televízió.

Pósfai Péter

Emlékezés

A tragikus hirtelenséggel elhunyt műsorvezető, a diákjai által rajongásig szeretett tanárnő és a gyermekeit utánozhatatlan szépséggel nevelő édesanya pótolhatatlan alakját idézték meg, ha csak néhány órára is, egykori munkatársai, barátai és az őt tisztelő diákok előtt. A szerda délután kezdődött eseményre tizenhat középiskolai tanuló jelentkezett, hogy abban a stúdióban, ahol egykor éppen Maros-Kiss Adrienn gyönyörű hangján szólalhattak meg a napi eseményekről szóló tudósítások, maguk is bebizonyíthassák rátermettségüket.

Az intézmény és az egykori kollégák nevében Lovass Tibor, a televízió vezetője emlékezett meg az együtt töltött évekről, kiemelve Adrienn emberségét, szorgalmát, szakmai tudását.

Zsűri

A háromtagú zsűriben most is helyet foglalt Maros-Kiss Adrienn egykori tanár-kollégája, – egykori barátnője – a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium magyartanára, Szakály Szilvia. Mellette két nagyszerű szakember, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatónője, Nagy Éva és a Weöres Sándor Színház színművésze, Szabó Tibor értékelte az ifjú tehetségek produkcióit.

Nem volt könnyű dolguk a megmérettetés értékelőinek, hiszen a tanulóifjúságot képviselő diákok egyre fontosabbnak tartják, hogy a szép magyar beszéd az egyik legfontosabb „fegyverük” lehessen.

Eredményhirdetés

Végül az eredményhirdetéskor az alábbi helyezéseknek örülhettek a megjelentek: első helyen végzett, és ezzel kimagasló munkáját ismerte el a háromtagú zsűri Novák Henriettának, aki az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 10. évfolyamos tanulója. Felkészítő tanára Takács Marietta volt.

Második lett Söptei Róza Lilla, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, akit Horváth Ágota készített fel a versenyre.

A harmadik helyezett ezúttal Fogl Noémi lett. A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 10. évfolyamos tanulóját Tangl Lászlóné segítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában