SZOMBATHELY

2017.09.13. 07:00

Csík zenekar, Quimby , Bikini is Szombathelyre látogat

Kiállítások, könyvbemutató és rengeteg zene: ez vár tavaszig a szombathelyi kultúrafogyasztókra.

Bakos Ágnes

Fotó: Nagy Jácint

Zeneszóval kezdődött az őszi-téli ismertető a sportházban: a hatvanéves fennállását ünneplő Szombathely Város Koncertfúvószenekara három tagja szólította figyelemre az összegyűlteket. A zenekar november 25-én tartja jubileumi nagy koncertjét, ezen a hétvégén pedig a Muzikum Promenád sorozatban szerepelnek a Savaria Múzeum parkjában. És ez csak két esemény a gazdag szombathelyi őszi-téli zenei kínálatból. Összesen 25 nagy koncertet ígérnek az Agora Szombathelyi Kulturális Központ szervezői.

Fellép mások mellett Koncz Zsuzsa, születésnapi koncertre érkezik a Bikini, Szombathelyre látogat Dés László, a Halott Pénz, a Quimby, a Csík Zenekar és Presser Gábor, fellép még az Ocho Macho és a Kiscsillag is – sorolta ízelítőül Prieger Szabolcs, az Agora igazgatóhelyettese.

Fotó: Nagy Jácint

- Összesen 11 féle program lesz, az a cél, hogy minél szélesebb rétegnek szóljon – mondta dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. Személyes kedvenceként a hat kiállítást emelte ki, köztük Garas Kálmán képeit, amelyeket éppen tegnap délelőtt rendezgették a sportházban, hiszen csütörtökön nyílik a fotókiállítás. A tárlatok új szisztéma szerint készülnek az őszi-téli kínálatban – mondta el Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója. Példaként a Herendi Porcelánmanufaktúra bemutatóját említette. Fiatalok bemutatkozásáról is szólt a programismertető: Dobos Dominik kisfilmet készített, abban az Agora koncertjeit foglalta össze.

Fotó: Nagy Jácint

Kovács Pali énekes, az X faktor zenei tehetségkutató műsor nárai felfedezettje a Csillag vagy fecske című dalt adta elő. Ott volt Szántó Dániel is: a fiatal író második kötetét, Az üldözöttet mutatja be – ugyanis könyves programok is lesznek az őszi-téli szombathelyi kulturális kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában