Kutatók Éjszakája

2017.09.29. 08:00

Csodatudók a vasi Kutatók Éjszakáján

A Kanizsai Dorottya Gimnázium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központja és a Vas megyei TIT várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. Kőszegen pedig a Felsőfokú Tanulmányok Intézete szervezi az eseményt. Szeptember 29-én rengeteg program közül válogathatunk.

Pintér Viktória

A Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával Európa-szerte megrendezett ismeretterjesztő fesztivál, amelyet 2005 óta minden év szeptemberének utolsó péntekén tartanak. A Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával Európa-szerte megrendezett ismeretterjesztő fesztivál, amelyet 2005 óta minden év szeptemberének utolsó péntekén tartanak. A szombathelyi KDG-ben ismét kinyílik a 2. emeleten a Csodák folyosója, ahol érdekes fizikai kísérletekben vehetünk részt, míg a Természettudományi labor a kémia szerelmeseit várja. A PTE vetélkedőkkel készül, rámutat az egészségfejlesztés legfontosabb irányaira. Kiállítást rendez A születés csodája címmel, pszichológiai kerek-asztal-beszélgetést tart, és betekintést enged az egészségügyi hivatás szépségeibe.Az ELTE SEK is számtalan programot kínál, érdemes ellátogatni a különböző tanszékekre. Kinyílik a gépész-, a biológia-, a kémia-, a pneumatikalabor, előadásokat tartanak a klímaváltozásról, a matematika rejtelmeiről és az ehető gyomnövényekről. Lesz molekuláris modellezés, felelevenítik az Öveges-kísérleteket, 3D-s, valamint 4D-s felvételeket csodálhatunk meg. Kőszegen kipróbálhatjuk a márkakvízt, megtudhatjuk, hogy mik azok a mémek, és rendhagyó idegenvezetéssel bebarangolhatjuk a várost. A fineszesebb érdeklődőket várja a logikai erőd. És megtartják a nagy túróruditesztet is. Kiderül, hogy mennyire ismerjük kedvenc pöttyösünket, és hogy mit tudunk kezdeni egy óriás sudokuval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában