Kultúra

2017.09.24. 13:00

Kern-Koltai Napok jönnek Szentgotthárdon

A főszereplő- és rendezőpáros, Kern András és Koltai Róbert 20 éve mutatta be A miniszter félrelép című vígjátékot, most a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban ünnepelnek.

Pintér Viktória

A magyar kultfilm idén ünnepli vetítésének 20. évfordulóját Fotó: Mafab

Szeptember 29-én, pénteken újra moziműsoron lesz a jubiláló filmvígjáték, A miniszter félre lép. A szentgotthárdi moziban a film két főszereplője személyesen is ott lesz. Szombaton a színház kulisszái várják az érdeklődőket: a Vígszínház és Orlai Produkciós Iroda közös darabját, a Kellékest nézhetik meg. Egy másfél órás „one man show”-ban Kern András Kossuth-díjas színművész mutatja be Eberhard Streul kortárs német író darabját, Parti Nagy Lajos bravúros átiratában. Az előadásban cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa. Fény derül, hogy miért is lehet egy életen át imádni azt a „nagy marhaságot, ami ez az egész színház-izé!”

A magyar kultfilm idén ünnepli vetítésének 20. évfordulóját
Fotó: Mafab

Kiderül az is, hogy a cím az Activity egykori népszerű televíziós játékra utal-e, amelyben talán emlékszünk páran miként csillant meg a művész páratlan „rajztehetsége”. Sándor György előadóművész a következőket mondta: Láttam Koltai Róbertnek ezt az önálló estjét. Illetve – most már biztosan állíthatom – hogy szinte semmit se láttam belőle. Ugyanis könnyesre röhögtem magam alatta... Szeptember 29-én, szombaton újra moziműsoron lesz a jubiláló filmvígjáték, A miniszter félre lép. A szentgotthárdi moziban a film két főszereplője személyesen is ott lesz. Vasárnap a színház kulisszái várják az érdeklődőket: a Vígszínház és Orlai Produkciós Iroda közös darabját, a Kellékest nézhetik meg. Egy másfél órás „one man show”-ban Kern András Kossuth-díjas színművész mutatja be Eberhard Streul kortárs német író darabját, Parti Nagy Lajos bravúros átiratában. Az előadásban cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa. Fény derül, hogy miért is lehet egy életen át imádni azt a „nagy marhaságot, ami ez az egész színház-izé!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában