RECEPT

2017.09.27. 09:30

Krumplis csavart rúd Kőszegről

Hodoniczkiné Manhalter Ildikó a Burgonyás ételek könyve receptfelhívására készítette el az alábbi finomságot, amelyet a könyvátadón mutatott be a háziasszonyoknak. Nagy sikert aratott vele.

Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók: 10 darab burgonya, 1 egész tojás a kenéshez, fél evőkanál só, fél evőkanál olívaolaj vagy étolaj, fél kg liszt. A tetejére fűszerek: egész kömény, szárított metélőhagyma, lenmag és szezámmag. Hozzávalók: 10 darab burgonya, 1 egész tojás a kenéshez, fél evőkanál só, fél evőkanál olívaolaj vagy étolaj, fél kg liszt. A tetejére fűszerek: egész kömény, szárított metélőhagyma, lenmag és szezámmag. 

Először a burgonyákat héjában megfőzzük, és még forrón megpucoljuk. Villára szúrva nem égeti meg a kezünket. Krumplinyomón áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és az olajat. Összegyúrjuk, majd a tésztát kettéválasztjuk. A felét újra összegyúrjuk, és jól belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Ezután egyforma széles és öt centi hosszú csíkokra vágjuk. Egyenként megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét a felvert tojással megkenjük és rászórjuk a magokat, fűszereket. 220 fokon 15–20 percig sütjük. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is. Finom és kiadós aprósütemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában