VN-RENDEZVÉNY

2017.10.11. 09:30

Huszáros kaland féláron a Nádasdy Ferenc Múzeumban

Ismét múzeumba csábítjuk előfizetőinket: szombaton a sárvári Nádasdy-várban fogadják tárt ajtókkal és 50 százalékos kedvezménnyel a megyekártyát felmutató látogatókat.

Vas Népe

A múzeum látogatói a huszárkiállítást is megtekinthetik Fotó: Huszarmuzeum.hu

Október nálunk a múzeumok hónapja: szombatonként más-más intézménybe invitáljuk hűséges előfizetőinket, akik a megyekártya felmutatása után féláron válthatják meg belépőjegyüket.Október nálunk a múzeumok hónapja: szombatonként más-más intézménybe invitáljuk hűséges előfizetőinket, akik a megyekártya felmutatása után féláron válthatják meg belépőjegyüket.Szombaton Sárvárra hívjuk előfizetőinket, akik a várban lévő Nádasdy Ferenc Múzeumban több kiállítást is megtekinthetnek. A látogatóknak már a Díszteremben elállhat a lélegzetük: a gyönyörű freskók bibliai jelenetről és a törökkel vívott csaták izgalmas pillanatairól mesélnek.

A múzeum látogatói a huszárkiállítást is megtekinthetik Fotó: Huszarmuzeum.hu

Az ország egyetlen huszármúzeumát is a Nádasdy-várban találják: a nemrég teljes egészében megújult tárlat a Nádasdy-huszárokon keresztül mutatja be a legmagyarabb fegyvernem dicsőséges történetét.A reformáció évében egy különlegességet is kínálnak a látogatóknak Sárváron: év végéig a Nádasdy Ferenc Múzeumban lesz Sylvester János majdnem ötszázéves Újszövetség-fordítása. Nem véletlenül, hiszen 1541-ben Sárváron nyomtatták az első, teljes terjedelmében magyar nyelvű munkának számító Újtestamentum-fordítást.És ez csak néhány látnivaló a másfél-két órás kalandozást kínáló izgalmas múzeumi tárlatokból.A Vas megye kártyát felmutató látogatók kedvezményes áron válthatják meg múzeumi belépőjegyeiket: a felnőttek 1600 helyett 800 forintért, a nyugdíjasok és a diákok pedig 800 forint helyett 400 forintért nyerhetnek bebocsátást a várban lévő múzeum ódon falai közé. A két felnőtt és két gyermek számára váltható családi jegyért 3800 forint helyett 1900 forintot kell fizetni. Nem kell hozzá más, csak a Vas megye kártya és egy szabad szombat délelőtt vagy délután.

Jó kalandozást kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában