A bűn városa

2017.10.26. 12:30

Közönségtalálkozót tartanak a Savaria moziban pénteken

SZOMBATHELY Közönségtalálkozót tartanak a Savaria moziban pénteken 20 órakor, a Budapest noir premier előtti bemutatója után. Itt lesz Gárdos Éva rendező és Törőcsik Franciska színész.

Pintér Viktória

Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka az infrafényben Fotó: MAFAB

 

Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka az infrafényben Fotó: MAFAB

1936-ot írunk. Cigarettafüst, félhomály, szemre húzott kalapok, felállított kabátgallérok, kifényesített cipők. Budapest utcáin járunk. A falak már a háború előszeléről suttognak, az egész teret belengi valami megfoghatatlan vészjósló hangulat. Senki nincs biztonságban. Minden átmeneti, foszlik a korról az idő, dekadens elegancia alatt morajlik már a megfoghatatlan indulat. Vagyis a korszak remek díszletévé válik a kiszámíthatatlanságból és sejtelmességből építkező kriminek.

Gárdos Éva rendezésében élednek meg az egykori Budapest alvilágának és utcáinak szereplői. A magyar detektív archetípusaként, Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián) a kiábrándult bűnügyi újságíró járja a főváros utcáit. Jelenlegi ügyében egy prostituált meggyilkolásának körülményeit akarja tisztázni. Bármerre indul, falakba ütközik. Gyanús a város ellenállása, mélyebbre kell ásni, sötét lokálok ajtaja mögé nézni. Egyre több mocsok kerül a felszínre, egyre inkább fogy mindenki körül a levegő. Az út egyértelműen az alvilág bugyraiba vezet. A szombathelyi vetítés holnap 20 órakor kezdődik a moziban. Jó borzongást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában