Unterwart

2017.10.30. 10:46

Óvodásoknak három nyelven- könyvbemutató Unterwartban

ALSÓŐR (UNTERWART) Gyermekzsivajtól volt hangos október 20-án, pénteken délután az alsóőri művelődési központ nagyterme. Az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ (UMIZ) újonnan kiadott, háromnyelvű meséskönyvét mutatták be a közönségnek.

Tersztyánszky Krisztina

Szombathelyi Mocorgó Óvoda német nyelvű műsora

 

Palkó Annamária és Katarina Dowas az egyik mesét kelti életre

A sorozat immár a 26-29. köteteihez érkezett. Katharina Dowas kétnyelvű óvónő magyar, horvát és német nyelven írt egyszerű történetei a nevelési év egészét le kívánják fedni. A praktikus, spirál kötésű, színes képekkel illusztrált könyveket Burgenland több tucatnyi két- vagy háromnyelvű településén használják az óvodai nevelésben, de érdeklődnek irántuk Bécsből és Magyarországról is. A mesék után pedagógiai rész: a témához illeszkedő versikék, dalok, körjátékok leírása szolgál segédanyagként. Ezúttal négy új kötet látott napvilágot az UMIZ kiadásában. A Benedek hozza a tavaszt az évszakok, a Kotlósmama és az óriástojás a húsvéti ünnepkör, az Őrangyallal az egyházi éven át a hitélet, a Csilla, a csillag című könyv pedig az időjárás alapszókincsével ismerteti meg a gyermekeket mindhárom nyelven.

Tamburizza gyermekzenekar

Az ünnepélyes könyvbemutatón több helyi és tartományi vezető mondott köszöntőt, hangsúlyozva a kétnyelvűség fontosságát. Az Alsóőri Népiskola diákjai magyar nyelvű versekkel, a csajtani gyermek tamburacsoport horvát népdalokkal lépett színpadra. Szombathelyről is több gyermekcsoport érkezett. A Weöres Sándor Óvoda őszi összeállítással, a Mocorgó Óvoda német nyelvű körjátékokkal, a Barátság Óvoda vidám játékos programmal vívta ki a közönség tapsát. Az óvónők különböző nyelveken olvasták fel és jelenítették meg a meséket.

Szombathelyi Weöres Sándor Óvoda műsora

A bemutató végén a mintegy kétszáz résztvevő kedve szerint válogathatott a szponzorok által felajánlott ajándékokból, még a dekorációként használt lufikat is elhozhatták a gyerekek. A házigazdák frissítővel, süteménnyel kedveskedtek vendégeiknek.

Szombathelyi Mocorgó Óvoda német nyelvű műsora

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában