Bük

2017.11.13. 07:30

Mi rejtőzködik a titoktokban?

Gencsapátiban született, de Bükre szinte hazajár Bognár Szilvia, aki ezúttal Titoktok című műsorát hozta el a büki óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Bognár Szilvia népdalénekes ezúttal interaktív gyermekműsorát hozta el a régió lelkes közönségének Fotó: Varga Zsolt

Ahogy mindig, most is óriási siker volt Bognár Szilvia gyermekkoncertje. Az énekesnő, annak idején, a Vasi Népdal Stúdióban kezdett el énekelni, majd a Boglya Népzenei Együttes, később az Anima Sound System tagja volt, ezt követően került Budapestre. Titoktok című műsorában Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített versei szólalnak meg a népzene dallamvilágába öltöztetve, hogy a kicsikkel együtt bontsák ki azt a bizonyos titoktokot, amelyben hihetetlen, de izgalmas kincsek rejlenek. Hogy ez a titoktok kinyíljon, ahhoz persze nem csak meghallgatni kell a dalokat, hanem bekapcsolódni az éneklésbe, a mondókák citálásába, játszani, táncolni, sokat nevetni, és melyik kisgyerek ne szeretné ilyesmivel múlatni az időt? A gyerekek pedig készséges és lelkes partnerek voltak mindebben Bükön is.

Bognár Szilvia népdalénekes ezúttal interaktív gyermekműsorát hozta el a régió lelkes közönségének Fotó: Varga Zsolt

Kovács Zoltán dalaiban Bognár Szilviát zenésztársai, Bede Péter, Gyulai Csaba, Hámori Máté kísérte és természetesen maga a dalszerző. Izgalmas hallani, hogy az ezerszer megzenésített Weöres-verseket, hogyan lehet zeneileg is újraértelmezni. Bognár Szilvia az elmúlt hetekben a megye több településén megfordult műsorával, de Bük különösen közel áll a szívéhez, hiszen mint több helyen is elmondja, ide minden évben nagy szeretettel várják vissza, számítanak rá.

A Titoktok címmel futó műsorát mindig hozzáigazítja a közönség hangulatához, akár még a dalok sorrendjét is a helyzetnek megfelelően változtatva. Ehhez egymást nagyon jól ismerő, megbecsülő, harmonikusan együttműködő zenészekre van szükség. Az énekesnő társaival hat éve dolgozik együtt, és évente mintegy negyven koncertet adnak.

Ha minden igaz, a Titoktok dalai tavaszra CD-re kerülnek. Ezt már régóta tervezgetik, és ha az ötletek megvalósulnak, – márpedig a jelek szerint igen – a büki gyerekek az élmény mellett majd a dalokat is hazavihetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában