SZOMBATHELY

2017.11.12. 10:00

Dragomán-filmnapot rendeznek a mozgókép szakosok

Dragomán György Vasvonó című novellájához készítettek kisfilmeket még tavasszal a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animációkészítő szakos diákjai.

Bakos Ágnes

Egy jelenet Szabados Petra filmjéből. Ezt az alkotást is levetítik a bemutatkozáson Fotó: Művészeti gimnázium

 

Egy jelenet Szabados Petra filmjéből. Ezt az alkotást is levetítik a bemutatkozáson Fotó: Művészeti gimnázium

November 14-én, kedden mutatják be a filmeket a Savaria mozi kamaratermében – tájékoztatott Horváth Tibor, a művészeti iskola tanára.

Az alkotók: Szabados Petra, Péter Vivien, Szemes Dániel, Lisztes Sába, Peszleg Barnabás, Baranyi Janka és Németh Ingrid. Díjnyertes munkák is vászonra kerülnek: – A vetítendő filmek közül kettő, Szabados Petra és Peszleg Barnabás munkái augusztusban különdíjakat nyertek az Országos Diákfilmszemlén – emlékeztetett Horváth Tibor. A keddi vetítésen a filmkészítő diákok és tanáraik mellett ott lesz dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, az ELTE-SEK tanára.

- A fiatal alkotók mesélnek filmjeik megszületésének hátteréről, a szöveg feldolgozásának folyamatáról, és együtt beszélgetünk a szövegek mozgóképre alkalmazásának lehetőségeiről, annak nehézségeiről és határairól – ismertette a Dragomán-filmnapról Horváth Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában