Hol volt, hol nem volt...

2017.11.25. 09:03

Fergeteges koncertet adott a Quimby Szombathelyen

Még tinédzserként volt szerencsém megismerni a most 26 éves Quimby együttest, a zenetévé által. Egy halottasház mélyén pislákoló fénysugárában dalolt Kiss Tibi: hol volt, hol nem volt. Nem gondoltam, hogy az 1997-es felvétel egy tapasztalt banda slágere volt. Aztán a figyelmemet újra és újra sikerült felhívnia a dunaújvárosi zenekarnak, amely péntek este az Agora Művelődési és Sportházban adott koncertet.

Pungor Csaba

Nem tudom mi a titkuk, de a hat taggal büszkélkedő együttes ugyanúgy képes megőrjíteni egy 30 fős, vagy akár egy fesztiválon a több ezres tömeget. Így volt ez Szombathelyen is, ahol talán a hatás kedvéért csúszott a kezdés. Ehhez persze hozzájárult az is, hogy a frontember hangszere megadta magát. Aztán egy kis szünet után belecsaptak a srácok a húrok közé.

 

Fotó: Nagy Jácint, Nagy-Csáki Bende

Hogy ne csak egy „sima” Quimby koncertet kapjon a közönség, több fronton indított támadást a zenekar. A velős, sokat mondó szövegek mellett a táncra csábító basszus is sokat nyomott a latba. Aztán Varga Livius és Kiss Tibi átélése is fokozta a hangulatot. Aki a színpad közeli vibrálásból kimaradt, hogy inkább a lelátóról élvezze a zenét, az sem unatkozott. A kivetítőn különböző gépekkel kivitelezett kisfilmek kísérték a dalokat, amelyek önmagukban is külön történetet meséltek el.

Fotó: Nagy Jácint, Nagy-Csáki Bende

A Tükrök olcsón és a Vega-Gringó már kellően megadta az alaphangot, hogy a tömeg tombolhasson. Tibiéknek nem kellett sokat unszolni a közönséget, ha táncra vagy tapsra akarták ösztönözni őket. A zenei repertoárt pedig igyekeztek úgy összeválogatni, hogy a gyorsabb felvételek közé a romantikára éhes párok lassúzhassanak. Az este talán legemlékezetesebb pontja talán az Autó egy szerpentinen című dal végén volt, amikor Varga Livius a tömeget kabócának titulálta...

Fotó: Nagy Jácint, Nagy-Csáki Bende

Ezen az éjszakán mindenki az lehetett, amivé válni akart, hiszen a mesékben minden teljesül! Ugye Tibi? Hol volt, hol nem volt...

Fotó: Nagy Jácint, Nagy-Csáki Bende

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában