SZOMBATHELY

2017.11.07. 10:00

Jubilál a Szent Márton Látogatóközpont

A Szent Márton Látogatóközpont megnyitásának tizedik évfordulóját ünnepelték tegnap az intézményben a KÉSZ szombathelyi csoportja és a plébánia szervezésében. 

Tersztyánszky Krisztina

Pungor R. Dóra textilszobrász Szent Márton a koldusok között című alkotásánál a művész Schauermann János atyával Fotó: Nagy Jácint

 

Pungor R. Dóra textilszobrász Szent Márton a koldusok között című alkotásánál a művész Schauermann János atyával Fotó: Nagy Jácint

Az ünnepség indításaként Szent Márton a textil világában címmel nyílt tárlat a látogatóközpontban. Öt textilművész hölgy alkotásain keltek életre a szent életének főbb mozzanatai. A megemlékezés a templomban folytatódott, ahol dr. Puskás Tivadar polgármester emléklapot adott át Schauermann János plébánosnak, a Márton-kultuszt éltető intézmény vezetőjének. Majd dr. Székely János megyés püspök megáldotta a legkeletibb Szent Márton-ábrázolást, a forrófalvi templom Marosfalvi Antal által restaurált oltárképét. Szent Márton-énekek jegyében telt az este további része. A Magyar Napló Kiadó és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szombathelyi csoportja kiadásában jelent meg az Énekek Szent Márton püspök tiszteletére című könyv, ezzel ismerkedtek a hívek. A kötet anyaga középkori és barokk források alapján állt össze, bizonyítva a szent hazai kultuszának folytonosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában