Nádiverebek

2017.11.28. 19:30

Jubileum zenével és versekkel

Nem madárdalt, hanem a Nádiverebek együttest hallgatta a közönség Sárváron a Tinódi gimnázium dísztermében: a zenekar fennállásának tízéves jubileumát ünnepelték.

Pajor András

Ketten a Nádiverebek közül a jubileumi koncerten. Fotó: Pajor András

A főként versek megzenésítésével foglalkozó együttes létszámában az évek alatt sok változás történt, de most a kerek évfordulóra régi zenésztársak is visszatértek. – Egy jótékonysági esten formálódott az együttes – meséli Schuller Henriette, az együttes vezetője. A helyi kórház alapítványának megsegítésére jöttek össze az állandó tagok mellett külsősök és diákok is. Jól érezték magukat a többeknek még szokatlan énekelt vers műfajában is. Azután számos hasonló felkérést kaptak, szerepeltek sárvári kulturális eseményeken, más városokban, falvakban. – Minden fellépés élmény volt, azt akartuk, hogy élőben is szólaljon meg a vers és a zene. Nem adtunk hosszú műsorokat, hanem alkalmanként ízelítőt a fiataloknak és az idősebbeknek. A repertoár folyamatosan bővült, idővel a reneszánsz zenéje is bekerült – tette hozzá Schuller Henriette.

Ketten a Nádiverebek közül a jubileumi koncerten. Fotó: Pajor András

A sikeres koncerten Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere köszöntötte az együttes jelenlegi és egykori közreműködő tagjait: Schuller Henriette-et (ének), Kocsis Tündét (ének-furulya), Grodvaltné Martos Veronikát (ének-furulya-gitár), Czupy Ádámot (gitár-mandolin) és Vajda Andrást (dallam- és ütőhangszerek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában