A nemzet szolgálatában

2017.11.15. 18:24

Katona, lelkész: közös küldetés

A tábori lelkészetről megjelent kötetet mutattak be a katonatörténeti kiállítás helyszínén Szombathelyen.

SzMK

Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész mutatta be, miként lehet támogatni a katona bajtársakat a hit által. Fotó: Vas Népe

Fotó:

Közös küldetésben – Katona és lelkész az ember és a nemzet szolgálatában címmel jelent meg egy több mint négyszáz oldalas kiadvány, amely a tábori lelkészi hivatás eszmeiségét foglalja össze.

Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész mutatta be, miként lehet támogatni a katona bajtársakat a hit által. Fotó: Vas Népe

A kötet mintegy harminc szerzője egy-egy szeletét villantja fel a lelkész-katonák szolgálatának: az erkölcsi, teológiai kérdésektől kezdve egészen napjaink misszióiig megismerheti az olvasó a tábori lelkészi hivatást. A szerteágazó tanulmánygyűjteményt Erdő Péter bíboros írása nyitja: a háborúk és az egyház viszonyáról értekezik. Helyet kapott a kötetben Pomogáts Béla irodalomtörténész tanulmánya, amelyből megtudhatja az olvasó, hogy az írók és költők hogyan vettek részt a haza szolgálatában.

A kiadvány bemutatóján köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Székely János megyés püspök is. A könyv bemutatása előtt Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész mutatta be, hogy milyen egy tábori lelkész élete, és mi a feladata a külszolgálatban, miként tudja támogatni a katona bajtársakat a hit által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában