Múltidéző

2017.11.20. 08:43

Amikor kezdett benépesülni a Stromfeld

1981-ben a városi tanács és a Vasép gondolt egyet, és a Szombathely északnyugati kapujában lévő közművesített területre egy lakótelepet álmodott.

Kelemen Attila

sdfgsdfgsdfgsdf Foto: sdf

 

sdfgsdfgsdfgsdf
Foto: sdf

1982-re megépültek az első házak. A később Stromfeldre keresztelt városrészen kétféle építkezési forma alakult ki és vált általánossá: a szövetkezeti, majd ennek megszűnte után a bankos tömbházak, valamint a magánerős sorházak. Egy ilyen földszintes és tetőteres, nyolcvan négyzetméteres családi házba költöztek az első lakók 35 évvel ezelőtt. Őket csakhamar félszáz család követte 1983 elején. 1986-ban pedig már több mint háromszáz lakásban, családi házban teremtettek otthont. Harminc éve hátravolt még 92 banki, 68 magánerős és 16 építőtáboros ház. Ezek közül 1987-re az Olimpia utcai házsor is elkészült, mint ahogy az a Vas Népe archív felvételén látszik (balra). Napjainkban már alig találni lakó nélküli lakást, házat a telepen. ka

sdfgsdfgsdfgsdf
Foto: sdf

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában