Civil

2017.11.16. 13:07

Színházi élmények Püspökmolnáriban

A helyi faluházban november 11-én, szombaton este mutatták be a Tausz István által írt Kisfaludy, avagy életképek Kámból a mának című előadását.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Palkó Istvánné 

A darabot a vasvári Játékszín immáron tizedik alkalommal mutatta be különböző településeken a nagyérdeműnek. A történet Kámban játszódik, ahol Kisfaludy Sándor és felesége is éltek egykoron, ha rövid ideig is. Történetükben ízelítőt kaphattunk a kétszáz évvel ezelőtti emberi sorsokról, életkörülményekről és eseményekről.

Fotó: Palkó Istvánné 

A színészek és a rendező, Gergye Rezső, aki egyben a Játékszín vezetője is, már az előadás előtt két órával megérkeztek a faluházba, és lázasan készültek, próbáltak az előadásra.

Fotó: Palkó Istvánné 

Mivel a püspökmolnári ember közismerten színházrajongó, örömmel ismerkedett meg ezzel a különös világgal és a színészek többségével, akik a későbbiekben mindannyian bizonyították tehetségüket, rátermettségüket. Külön öröm volt számukra, hogy az egyik szerepben a község egyik fiatalját, Jákfalvi Brendont láthatták.

Fotó: Palkó Istvánné 

A közönség végül nagy tapssal és elismerő szavakkal jutalmazta az előadást.

Palkó Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában