Séta

2017.11.10. 10:00

Tanóra a porondon zsonglőrökkel

Mi köze a cirkusznak a fizikához, a kémiához vagy a matematikához? Erre is választ kaptunk egy különleges tanórán.

vaol.hu

A táncosok akrobatikus mutatványaikkal ejtették ámulatba a közönséget Fotó: Polgár Jónás

 

A táncosok akrobatikus mutatványaikkal ejtették ámulatba a közönséget Fotó: Polgár Jónás

Egy október végi délelőttön rendkívüli, korántsem hétköznapinak nevezhető tanórán vehettek részt a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 11/A osztályos tanulói. A rendhagyó tanóra, amely tartalmazott fizikai, kémiai, matematikai, valamint biológiai elemeket, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Kanizsai Dorottya Gimnázium összefogásával jött létre.

A program lebonyolításáért felelős pedagógusok, Kovacsics Bernadett, Sinkó Andrea és Merklin Ferenc pontos, precíz és ami talán még ennél is fontosabb, közérthető módon ismertették az adott kísérleteket. Példaértékű előadói képességüket mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a teljes műsor alatt képesek voltak lekötni a több mint 1400 fős diáksereg figyelmét.

A közkedvelt kísérletek közé tartozott a hajmeresztő hintamutatvány, valamint a cirkusz zsonglőre által bemutatott káprázatos műsor. A leglátványosabb műsorszám kétségkívül a társulat táncosainak előadása volt, akik akrobatikus mutatványaikkal ejtették ámulatba a közönséget. Ezen kívül mindannyian szemtanúi lehettünk a cirkusz motoros produkciója előtti szokásos bemelegítésnek.

Gimnáziumunk diákjai mindannyian nagyon hálásak, hogy betekintést nyerhettek a cirkuszi műsorszámok hátterébe és a kulisszák mögé, valamint, hogy lehetőségük volt jelenlegi tudásuk gyarapítására.

Nagy Johanna Csenge,

Pónácz Petra

Nagy Lajos Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában