jön a nagylemez

2017.12.20. 11:47

Az ünnepeken is összetart a Soulwave – Idén Szombathelyen szilvesztereznek

A körmendi Soulwave zenekar idén is nagy sikereket ért el. Számos fesztiválon játszottak, szilveszterkor pedig a szombathelyieket szórakoztatják. A karácsonyukról is meséltek nekünk.

Gulyás Regina Olimpia

Sok nevetés közt idézték fel az elmúlt karácsonyok történéseit. Már kicsi korukban barátok voltak. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Egy hétköznap délután találkoztunk a zenekar két tagjával, Huszár Ádám és Szabó Ferenc szólógitárosokkal, akik egyébként is sok időt töltenek együtt. Mivel közelegnek az ünnepek és az új év is a küszöbön, főként az ehhez kapcsolódó témákat érintettük. A fiúk, mint mindig, most is jókedvvel beszélgettek.

Sok nevetés közt idézték fel az elmúlt karácsonyok történéseit. Már kicsi korukban barátok voltak. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Kezdjük azokkal a kérdésekkel, amit a vaol.hu Facebook oldalán olvasóink is megválaszoltak, ezután következnek majd azok, melyek inkább a zenekarra vonatkoznak.

Milyen karácsonyfát részesítetek előnyben a kicsit vagy a nagyot?

Feri: Közepeset is lehet mondani? Én azt mondanám.

Ádám: Én is. Arany középutasok vagyunk.

Élő vagy műfenyőt választottatok idén?

Ádám, Feri: Élő.

Zselés vagy marcipános szaloncukor inkább?

Feri: Ez nehéz kérdés!

Ádám: Marcipános.

Feri: Nekem is inkább az.

A fát kicsi korotokban közösen díszítettétek vagy a Jézuska hozta?

Ádám: Jézuska hozta.

Feri: Mi közösen díszítettük fel.

Miből kerül több a karácsonyi asztalra, a halból vagy a csirkéből.

Feri: Hát, én igazából vegetáriánus vagyok (nevetnek), szóval köret (ismét nagyot kacagnak) . Korábban is inkább disznóhúst fogyasztottunk ilyenkor.

Ádám: Nálunk a hal.

Ami karácsonykor nem maradhat el nálatok, az a töltött káposzta inkább vagy a halászlé?

Ádám: Halászlé.

Feri: Egyik sem fontos.

Kaptatok-e olyan ajándékot régebben, amelyik a zenéléshez kapcsolódik?

Feri: Én kaptam. Úgy 12 éves lehettem, amikor gitárral leptek meg a szüleim. Már komolyabb hangszert használok, de az annyira kedves számomra, hogy kitettem a falra díszként.

Mi a legkedvesebb karácsonyi ajándék számotokra, amit eddig kaptatok?

Feri: Egyszer egy Marilyn Manson koncertfelvételt is kaptam karácsonyra. Még a nagymamámnak is meg kellett néznie velem (nevet). Maradjunk annyiban, hogy egy kicsit meglepődött (ismét nevet).

Ádám: Ehhez képest az én Star Wars díszdobozom… (nevet). Egyébként nekem tényleg az a kedvenc. Egész pici voltam még, amikor kaptam. Sokat jelentett.

Feri: Meg egy csomó VHS-t is kaptál.

Ádám: Igen, igen. Azokat együtt néztük meg szilveszterkor.

Ezek szerint szoktatok találkozni karácsonykor és szilveszterkor korábban?

Ádám: Persze! Mi ismerjük egymást, barátok vagyunk rég óta.

Feri: A szüleink amúgy nagyon jóban vannak, így gyermekkorunk óta összejárunk. Szilveszterkor is együtt szoktak lenni a családok. Olyankor sok kólát ihattunk (nevetnek). Egyébként közös nyaralások is voltak.

A zenekarral is szoktatok együtt karácsonyozni?

Ádám: Az utóbbi pár évben bevett szokás, hogy elmegyünk megnézni az új Star Wars-ot közösen, ez idén sem lesz másként.

Mik a Soulwave tervei a következő évre?

Nagy tervek: új lemez, sok-sok koncert, melyek sorát Szombathelyen kezdik éjfél után pár perccel. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Ádám: Tavasszal érkezik a nagylemez! Van egy egyelőre titkos zenei projekt is, ez is izgalmasnak ígérkezik. Ezek mellett minél több koncertet szeretnénk. Jó lenne, ha a tavalyi év fellépéseinek a száma lenne az alap, sőt annak örülnénk, ha annál több lenne. Jó volna, ha mindenfelé megismernék az emberek a nevünket. A kis és a nagyobb fesztiválokat is kedveljük.

Feri: Tavaly, idén még a Halott Pénzzel koncerteztünk, illetve a Wellhelloval, viszont ezentúl önálló koncerteket adunk majd.

Ádám: Szeretnénk az 5-6 legnagyobb fesztiválon is játszani. Idén is többön részt vettünk.

Mi volt az idei évben a kedvenc Soulwave-eseményetek (fellépés) ?

Ádám: Nekem egyértelműen a Volt fesztivál. Amikor az egyik barátommal voltam 15 évesen, megfogadtam, hogy egyszer én itt zenélni fogok. Sokat jelentett, hogy ez most sikerült. A nagyszínpaddal szemben játszottunk. A közönség kiabálta, hogy NAGYSZÍNPAD, NAGYSZÍNPAD, hát, ez igazán euforikus érzés volt! A kedvenc nyilván más és más a zenekar tagjainak.

Feri: A Strandfesztivál volt a legjobb Soulwave-élményem idén. Viszonylag későn kerültünk be a programba, így meglepetés is volt. Másrészt, mikor odaértünk, csak 5 ember lézengett a színpad körül. Gondoltuk is, hogy nem biztos, hogy ez lesz az év koncertje…elmentünk 10 percre, majd mikor visszatértünk a koncert kezdetére, az elég nagy nyitott sátor majdnem teljesen tele volt. Végül a nyár egyik legjobb koncertje lett.

De egyénként „hazai” közönség előtt is mindig élmény játszani. Általában nagyon lelkesek és sokan eljönnek a koncertre. Ilyenek voltak többek közt a gencsapáti, Savaria Karneválos, illetve a legutóbbi sárvári fellépések is.

Mi a programotok az év zárására?

Feri: Játszunk Szombathely Fő terén!

Ádám: Majdnem közvetlen éjfél után, negyed 1-kor.

Feri: Közvetlen a tűzijáték és a beszédek után mi jövünk. Tulajdonképpen elég hamar meglesz az év első koncertje (nevetnek).

Sok sikert kívánunk nektek 2018-ra!

Ádám, Feri: Nagyon köszönjük! Kellemes ünnepeket kívánunk a vaol.hu olvasóinak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában