bábszínház

2017.12.12. 11:00

Csalóka Péter ma Kemenesalján

Weöres Sándor talpraesett hőse nem tud kikopni a színházból. Ezúttal bábszínházi feldolgozásban láthatja a közönség a Csalóka Pétert, az Ultraviolák Bábcsoport előadásában. Felnőttek a paraván mögött.

Ölbei Lívia

Fotó: Pixabay

Nagy Márta felnőtt bábosai ma 18.30-kor várják a közönséget a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Móritz Sándor Galériájában. Az Ultraviolák Bábcsoport (hivatalosan is a KMKK formációja, itt zajlanak a próbák) paravános játékkal, kézibábokkal kelti életre a gazdagok eszén alaposan túljáró Csalóka Péter megunhatatlan és elnyűhetetlen történetét. Az Ultraviolák Bábcsoportnak a létezése is unikum, hiszen felnőttek a legritkább esetben vesznek a kezükre bábot a szabadidejükben. Cellben viszont többen rendszeresen megteszik, sok emlékezetes bemutató van már az Ultraviolák mögött. Ők azok: Tóth Gergő, Könczöl Gergő, Kovács Gyöngyi, Molnár Istvánné, Panyi Kitti, Perjési Norbert, Bejczy Károly, Bálint István, Bejczyné Németh Tünde, Radányi Károly, Benke Csaba, Szalóky Attila, Nagy Márta.

A Csalóka Péter előadás bábjait a celli csoportokkal gyakran együttműködő Pető Ferenc tervezte, készítette,

a díszlettervező Nagy Márta, a zenéért (mint általában) Radányi Károly felelős, a

bemutató rendezője a csoport alapítója és vezetője, Nagy Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában