Szülőföldért Díszoklevél

2017.12.11. 15:05

Elismert körmendi könyvtáros a honismeretért és a közösségért

Szülőföldért Díszoklevelet vehetett át nemrég a városi könyvtár igazgatója, Mecsériné Doktor Rozália. Ezzel közösségi és honismereti munkásságát ismerték el. 

Kozma Gábor

Mecsériné Doktor Rozália könyvtárigazgató a kitüntetéssel Fotó: Jámbori Tamás

 

Mecsériné Doktor Rozália könyvtárigazgató a kitüntetéssel Fotó: Jámbori Tamás

Mecsériné Doktor Rozália vezetése alatt a városi könyvtár, valamint a hozzá köthető vidéki fiókok nemcsak átvészelték a digitális kihívásokat, hanem meg is erősödtek. Alkalmazták az új technikákat, feldolgozták és érdekessé tették a honismereti gyűjteményeket. Körmenden például az elhunyt Tóth László riporter, Dodó, több ezer fotóját őrzik és teszik elérhetővé. Ez ma már pótolhatatlan helyi kincs. Ugyanakkor a nyomtatott betű, papír, vagyis a könyv rangját is megőrizték, rendezvények sorával nevelik olvasóvá a diákokat. Mindezt méltatta a kitüntetés átadásakor Zsámboki Árpád megyei honismereti vezető. Ő a kitüntetetten kívül olyan körmendi személyeket említett követendő példaként, mint Madáchy Károly, Csaba József, Vizi László, Gorza Sándor, Avas Kálmánné, Kondicsné dr. Kovács Éva, dr. Stipkovits Ferenc. Bebes István polgármester gratulált a könyvtár igazgatójának, és mint mondta, az önkormányzat számára kiemelten fontos a helyi értékek ápolása, a honismeret további erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában