közösen ünnepel a társulat

2017.12.25. 09:35

A legjobb dolog, ami az idén történt veled: Soltis-karácsony

A celldömölki Soltis Lajos Színházban régi hagyomány, hogy karácsonykor közösen ünnepel a társulat.

Ölbei Lívia

Fotó: Pesti Arnold

Sors vagy szerencse dolga, hogy ki melyik kolléga nevét húzza ki a kalapból, az ajándék kiválasztása pedig nemcsak a megajándékozottról mond el sokat, hanem az ajándékozóról is. Az idén a gyerekcsoportok, a középiskolás színistúdiósok (vagyis a művészeti alapiskolások) és természetesen a „nagyok” szálltak be a játékba: az ajándékozásnak külön koreográfiája és izgalma van. És mert lassan elbúcsúzunk az évtől, itt az ideje az összegzésnek.

Fotó: Pesti Arnold

A gyerekeknek Nagy Zsuzsi, a („Kis Crazy Színészek” vezetője) mindenekelőtt azt a körkérdést tette föl, hogy mi volt a legjobb dolog, ami 2017-ben történt velük. Szinte mindenki megemlítette a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó országos gáláját, amelyet az idén Pécsen rendeztek meg – a celli gyerekstúdiósok is részvételével: a felmenő rendszerű találkozóra nevezett, valóságos diadalmenetet produkáló Rumini-előadással. Volt aztán, aki annak örült, hogy ebben az évben már nem kell iskolába menni; volt, aki annak, hogy végre eljutott síelni; és akadt a kiskamaszok között, akinek hirtelen semmi nem jutott az eszébe.

Fotó: Pesti Arnold
Fotó: Pesti Arnold
Fotó: Pesti Arnold

Akkor erre Soltis-karácsonyra talán úgy emlékszik majd, mint „jó dologra” 2017-ből. Nemcsak ajándékozás van ilyenkor, hanem műsor is. Temesi Zsolt például a gyerekeivel – és a Gregorich-féle csodás zenei kísérettel – ezúttal A Pál utcai fiúk-musical grund-slágerét választotta (zene: Dés László, szöveg: Geszti Péter): „Álljunk bele, ha kell, bármi jöjjön is el. Legyen szabad a grund, véssük ma ide fel!” Úgy hangzik, mint egy ünnepi jókívánság, nem? Tegyük a Soltis-karácsonyfa alatt elkészült friss csoportkép alá. Ez is a hagyomány része: a karácsonyi fotózkodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában