Ataru: hegynek fel

2017.12.19. 16:10

Sakura, avagy a dobszínház bepótolja a lemaradást

A népszerű japán dobszínház – ki ne tudná, hogy az Ataruról van szó – már a tavaszra gondol: ezúttal nem marad el a Sakura-koncert, le is foglalták az Agora – MSH színháztermét.

Ölbei Lívia

Az Ataru és a mágikus energiákat mozgatni képes Ság hegy jól egymásra talált. A felvétel a harmadik nyári kráterkoncert előtt készült, ez már az új fölállás. Fotó: Gyuricza Imre

 

Az Ataru és a mágikus energiákat mozgatni képes Ság hegy jól egymásra talált. A felvétel a harmadik nyári kráterkoncert előtt készült, ez már az új fölállás. Fotó: Gyuricza Imre

„Olykor a megfelelő út visszafelé vezet” – idézi a buddhista gondolatot Vörös Emil, a kőszegi székhelyű Ataru alapítója és vezetője. A „visszafelé” ezúttal azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben három új Ataru-tagnak kellett egyszerre beilleszkednie, teljes értékű dobossá válnia az együttesben. A jelentős tagcsere meg nem rázta, de másféle koncentrációra késztette a csapatot. Bár a nyári meghívásokat teljesítették (ismét tele volt a naptár), a szokásos tavaszi Sakura-koncert elmaradt 2017-ben. Vörös Emil azt mondja, „kárpótlásként” soha nem látott látvánnyal, új darabokkal készül a dobszínház a jövő áprilisi tavaszköszöntőre: már ki is bérelték az Agora – MSH nagytermét. Az Ataru gyakorlatilag továbbra is önfenntartó: nemrégiben például korszerű kisbuszt vásároltak a csapatépítő tréningnek is kiváló utazásokhoz. A 2018-as Sakura-koncerthez a hangszerpark jelentős hányadát is lecserélik, elvégre tíz éve ütik a dobokat, elkel a frissítés. A hangszerek gyártója egyébként szintén Vörös Emil. A dobszínház társulata ma összesen tizenegy tagot számlál, Krisztik Juditnak betegség miatt ki kellett szállnia a játékból: visszavárják, számontartják. A három új tag: Galambos Anna (aki fuvolás is), Tóth Rezeda és Horváth Marcell. Az Ataruban játszik továbbá Laki Bernadett, Vass Alexandra, Galambos Misi. Riegler András, Milos Roland, Turáni András képezi a „kemény magot”: ők hárman a kezdetektől csapattagok. A legtöbben Vörös Emil „ütős” ütőstanítványai. Vörös Emil az Ataruban a tizenegyedik – vagy az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában