Bájoló

2018.01.08. 07:00

Januártól ismét bájol a Berzsenyi könyvtár

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2014-ben indította útjára Bájoló című zenés barangolását. A sorozat fiatal tehetségeknek kínál bemutatkozási lehetőséget.

Lutor Katalin

 

Kovács Pál, egyenesen a X-faktorból. Fotó: A szerző felvétele

A beszélgetéseket minden alkalommal Boros Ferenc, a könyvtár munkatársa vezeti, aki megpróbál válaszokat keresni a fiatal alkotókat foglalkoztató kérdésekre. Ő a gondolatok felszínre hozásával segíti megkönnyíteni az útkeresést, kitárni a nagy titkok kapuját.

A beszélgetés idei első vendége január 25-én Kovács Pál lesz, aki az X-faktor 2017-es szériájában az élő show küszöbéig jutott. Ő mesél élményekről, szívbe markoló pillanatokról, a dalok erejéről. Február 8-án Nagy Róbert egy csendesebb, személyesebb útra viszi a hallgatóságot, első verseinek titkaiba enged bepillantást. A sorozat következő estje február 23-án egy hatalmas Elefánt-ordítás lesz, hiszen Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere a vendég, Tóth András gitárossal karöltve. Csaba szövegeinek nem mindennapi világával egyértelműen fontos és kell is foglalkozni. Reméljük, előtűnik az érces ordítások mögött bújó puha érzelmesség. Március 8-án Paukovics Gergely, az Eticatt zenekar szólógitárosa érkezik, aki saját szövegeivel és egyedi zenéjével mutatja majd meg tehetségét.

A záróakkordot pedig Tóth Kinga, a Tóth Kína Hegyfalu frontembere adja március 23-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!