műtét utáni felépülés, életmódváltás

2018.01.31. 11:00

Saját életreformokról a szabadegyetemen

A Berzsenyi Dániel Könyvtár ad helyet a Bibliai Szabadegyetemnek, amely Az 500+1 éves Reformáció mai aktualitásai az élet minden területén címet viseli.

Merklin Tímea

 

Pintér Péterné Ica műtét utáni felépüléséről és életmódváltásáról beszélt a szabadegyetem hallgatóságának. Fotó: Szendi Péter

Az idős emberekből álló közönség a hétfői alkalommal nagy érdeklődéssel fogadta Pintér Péterné bevezető történetét, amelyet súlyos műtét utáni felépüléséről és életmódváltásáról osztott meg. A diétának, a csíráknak és a reggelente fogyasztott búzafűlének köszönhetően friss, életerős, kivirult, megint gyalogtúrázni jár, mint egyébként 23 éve. Szilvási Csaba visszautalva korábbi e-lőadására arról is beszélt, hogyan tudunk reformokat végrehajtani a táplálkozásunkban. Az előadó a Reformáció a kommunikációban témán belül kifejtette, hogyan érdemes beszélgetni, kapcsolatokat ápolni. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem törekszünk kölcsönösen előnyös helyzetekre, kellemetlenek leszünk a környezet számára. Nem szabad arra törekedni, hogy a másikat letörjük, megsemmisítsük. Fontos, hogy minek tekintjük embertársunkat: ellenségnek, hasznos eszköznek vagy magammal egyenlő jogúnak? Ez irányítja a gondolkodásunkat, és kiderül a kommunikációból. Érdemes szem előtt tartani azt a tényt, hogy a szavaink mindössze hét százalékos hatással vannak, a többi a megjelenésünk, és mindaz, ami belőlünk árad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!