kulturális főváros

2018.02.14. 18:07

Tánccal és zenével mutatkozott be a küldöttség a Nemzeti Múzeumban

Tánccal és zenével mutatkozott be a tizekét fős városi küldöttség tegnap a nemzetközi testület előtt a Nemzeti Múzeumban.

SZMK

Molnár Péter, Molnár Bence, valamint Sziráczky Rita táncművész a próbán Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

A tánc és a jazz fővárosa mi mással is mutatkozhatna be az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre pályázó magyar városok előválogatóján, mint zenével és tánccal? A december 20-ai határidőig Debrecen, Eger, Gödöllő, Székesfehérvár, Veszprém és Győr mellett Szombathely nyújtotta be pályázatát. Közülük választ most a Brüsszelből érkezett zsűri három továbbjutót. Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta, Szombathely szeretné megszerezni a címet, ezért mindent meg is tesz.

Molnár Péter, Molnár Bence, valamint Sziráczky Rita táncművész a próbán
Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Bemutatják a város kultúráját, múltját, jelenét és jövőjét is, mindazt, ami összeköti a generációkat. A küldöttségnek 30 perc áll rendelkezésére, aztán újabb 45 percben a bírálók kérdéseire kell válaszolniuk. Koczka Tibor alpolgármester kiemelte: a város zenével, tánccal mutatja be a küldöttségnek, miért alkalmas Szombathely az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre. A bemutatkozás vázát a 2000 év, hármas határ, négy ütem, egész, egészséges város jelmondat alkotja. A delegáció tíz tagja között van Molnár Péter és Molnár Bence, valamint Sziráczky Rita táncművész, Peltzer Géza zenész is, és olyanok, akik részt vettek a pályázat elkészítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában