kiállítás

2018.02.28. 09:00

Távcsövön át fotóz a vasi vadász mobiljával – Lencselélek kiállítás Pinkamindszenten

Perjési Balázs természetfotóiból Lencselélek címmel nyílt kiállítás a pART Galériában.

Ölbei Lívia

Perjési Balázs bemutatja a nagy módszert Fotó: Szendi Péter

Perjési Balázs hivatásos vadász. Nemcsak járja a természetet, hanem meg is örökíti. Nem akárhogyan. Állítólag Zrínyi Miklós mondta, hogy „ha rövid a kardod, toldd meg egy lépéssel”. Perjési Balázs a fényképezőgépként is jó szolgálatot teljesítő mobiltelefonját toldja meg – de nem egy lépéssel, hanem egy távcsővel: így készülnek a felvételei. (Az egy lépés itt nem vezetne eredményre, a vadat nyilván csak kellő távolságból lehet lencsevégre kapni.) Ezzel a különös módszerrel születtek meg azok a természetfotók, amelyekből most Pinkamindszenten, az IKSZT galériájában látható válogatás. A megnyitón Császár István polgármester köszöntője után Szendi Péter, a Vas Népe fotóriportere vállalta az idegenvezető szerepét.

Perjési Balázs bemutatja a nagy módszert Fotó: Szendi Péter

Ha Perjési Balázs hivatásos vadászként, akkor Szendi Péter hivatásos fotósként a természet szerelmese. Ebben a szenvedélyben találkoznak össze: értik és érzik a „lencselélek” minden rezdülését. És bár Perjési Balázs tárlatán helyet kaptak például afrikai fotók is, a kis vasi szépségek látványa legalább akkora – ha nem nagyobb – élményt ad a szemlélőnek. Ha nem vagyunk elég közel a természethez, toldjuk meg egy tárlatlátogatással: a Lencselélek április 17-éig nyitva tart a pART Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában