Gyermekművészeti fesztivál

2018.03.24. 17:29

Fiatal kisfilmesek a szombathelyi Agorában

Véget ért a több hónapja meghirdetett Plántáló - filmes pályázat. Az eredményeket az Agora Művelődési és Sportházban hirdették ki.

Lutor Katalin

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Eddig soha nem látott érdeklődés és támogatás övezte az Agorában tartott Gyermekművészeti fesztivált.

A filmkészítő felhívásra összesen 21-en küldtek be izgalmas alkotásokat. Külön öröm volt a zsűri számára, hogy az alkotók ügyesen bántak a kompozíciókkal, a vágásokkal, ráadásul több esetben saját maguk álltak a kamerák elé. A zsűrit Horváth Tibor, Vass Péter Bexter és Boros Ferenc alkották.

A nevezők közül legtöbben a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium diákjai, ezenkívül sok nevezés érkezett a Rum-Kastély EGYMI alkotóitól is. Az első helyezést azonban a legfiatalabb jelentkező nyerte, aki a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola 7. osztályába jár. Ő elképesztően szórakoztató rövidtörténetét kosárlabdázó kartonpapír figurákkal és egy rosszul lepattanó labdával mesélte el. A sok kiváló alkotás között is a legjobb volt.

A filmeket a díjátadón megtekinthették az érdeklődők. Ámulatba ejtő, hogy milyen kreatívan és ügyesen kezelik a fiatalok a kamerát akkor is, ha valami értékeset készülnek alkotni és nem csak a véletlen, hanem a tudatos teremtés alapozza meg a képkockákat.

A végeredmény a következőképpen alakult:

1. hely -Lieb Lili: A kalap

2. hely – Lakatos Kata: Lubickolás

3. hely – FÉHE – Speciális Filmes Szakkör: Ez a szerelem?

Különdíj – Darányi Arnold: Sokos – A way out of loneliness

Különdíj – Palkovits Eszter: Sodrásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában