színház

2018.03.11. 08:00

A puszit ne hagyjuk ki! – A celli mindentlátó királylány próbájára mi is benéztünk

„A puszit ne hagyjuk ki”, mondja Nagy Zsuzsi rendező, mire Piller Ádám – ő játssza Aladárt, az eszes kondáslegényt – visszatáncol a jelenetbe.

Ölbei Lívia

Ezek éppen  a boldog végkifejlet percei a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár aulájában, ahol ezen a szép szombat délelőttön a Soltis Színház új mesejátékénak kis csapata próbál. Készül az új mesejáték, A mindentlátó királylány.

Az alaphelyzet ismerős:  a királylány alaposan próbára teszi kérőit, és aki nem megy át a vizsgán, megnézheti magát (illetve, sajnos, éppen hogy nem nézheti meg magát). Annak, hogy most mégis frissnek, újnak, egészen elevennek érezzük a mesét, nem csak a tavasz, nem csak a próbahangulat az oka. A népmesei motívumokat Gimesi Dóra fűzte újra egybe úgy, hogy a szereplők egészen mai hangon szólalnak meg. Két, éppen felnőtté váló kamasz talál magára – és persze egymásra – a szemünk előtt, a szerelemhez a királyi szülők asszisztálnak. Zsuzsi finoman instruálja Dorkát – vagyis Rézit: Erényi Dorottya a mindentlátó királylány, legalábbis az egyik szereposztás szerint: „Egyedül, neked magadnak kell meghoznod a döntést. Jó, akkor miattad-érted megváltozom. Lemondok a képességemről. Ha téged látlak, nem akarok mindent látni. Ez a végső konklúzió – muszáj, hogy súlyosabb legyen.”

Hogy tényleg képes-e megváltozni Rézi, a mindentlátó királylány Aladárért – azaz a szerelemért, hamarosan kiderül: a Koptik Odó utcai kamaraszínházban március végén lesz a premier. Ideje felnőni?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában